Tavaly nyáron dobta piacra a Cricks Farm Kft. az első tücsökfehérjét tartalmazó fehérje- és energiaszeleteit. A tücsökfehérjét azért választották alapanyagnak, mert rendkívül fenntartható: kétezerszer kevesebb víz szükséges az előállításához, mint a marhahúshoz, valamint a tücsöknek magas a vásárlói elfogadottsága is a rovarok közül.
Tücsköt ettek: finom és fenntartható energiaszeletek
Előző
Az EU hallgatott a gazdákra, lazítanak a KAP szabályozásánKövetkező
Agrárpolitika: a gazdák vészfékeztek, nem BrüsszelKapcsolódó hírek
-
AZ ÉV AGRÁREMBERE 2017. NÖVÉNYTERMESZTÉS
Adamcsik László, Szabó Lajos, Szaniszló Máté
-
Kétezer éves öntözőcsatornákat is használnak a szárazságban
A spanyol mezőgazdaságban az évek óta tartó aszály miatt már a 2000 éves öntözővezetékeket is felújítják.
-
Talajmeszezés, tavasszal – legyen természetes!
Talajainkat a savanyító tényezők, savanyító hatások folyamatosan érik, napjainkban még intenzívebben, mint akár a közelmúltban is
-
A lordok döntik el, mehet-e az élőállat-szállítás
Nagy vitát szül az európai mezőgazdaságban az élőállat-szállítás engedélyezése, szigorítása, tilalma.
-
Hús, hús: újabb brutális nyitás Kína és Brazília között
A brazil mezőgazdaság újabb, nagy lendületet vehet, miután egy nap alatt 38 új cég kapott engedélyt húsexportra Kínába.