…sürgeti az ENSZ, mert szerintük ez jelenti a megoldást a világban tapasztalható éhínség kezelésére.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete Élelmiszer- és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) globális élelmezési ütemterv-jelentése szerint a hústermelés alkalmas a széles körben elterjedt éhezés kezelésére. Ezért a termelést fokozni kell, mivel a növényi alapú élelmiszerek nem képesek teljes mértékben biztosítani a megfelelő tápanyagokat. Eközben egy második tanulmány, ami az alacsonyabb kibocsátás felé vezető útról szól, azt állítja, hogy a hústermelés megszüntetésének a pozitív hatásai elenyészőek volnának. A becsült növényi alapú vagy alacsony hústartalmú étrend mindössze 4 százalékkal csökkentené a mezőgazdaságból származó üvegházhatású gázok globális kibocsátását. A tanulmány azt is feltárta, hogy az állatállományok kibocsátása alacsonyabb a korábban bejelentettnél, a globális üvegházhatást okozó gázok 12 százalékát teszi ki, míg a FAO korábbi becslése 14,5 százalék.