fbpx

Bővül a Väderstad termékportfóliója a kultivátor szegmensben

Írta: Barna Ferenc - 2023 február 09.

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata felvásárolja a dán Thyregod cég egyes részeit. Ezzel a Väderstad jelenlegi termékportfóliója a sorközművelő kultivátorok teljes termékskálájával egészül ki.

Väderstad-Thyregod
A Thyregod sorközművelő kultivátorokhoz tartozó szellemi tulajdonjog és a TRV termékcsalád kerül a Väderstadhoz

A Thyregod A/S egy dán mezőgazdasági márka, a cég gyökerei 1918-ig nyúlnak vissza. A Thyregod több mint 25 éve foglalkozik sorközművelő kultivátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével.

A felvásárlás magában foglalja a Thyregod sorközművelő kultivátorokhoz tartozó szellemi tulajdonjogot, a TRV termékcsaládot, beleértve a Swingkinget is. A sorközművelő kultivátor üzletág teljeskörű átvétele, felügyelete, irányítása – a tavaszi átmeneti időszakot követően –2023. június 1-jén kerül a Väderstadhoz.

Minőség, hatékonyság, fenntarthatóság

„Ez egy nagyon jó üzleti lehetőség. A Thyregod sorközművelő kultivátorai tökéletesen illeszkednek a jelenlegi Tempo vetőgép portfólióhoz, a Proceed koncepciójához és a fenntarthatósággal, hatékonysággal kapcsolatos jövőbeli elvárásokhoz. A felvásárlással jelentősen lerövidítjük a piacra jutási időt ebben a szegmensben. Kiterjedt és jól kiépített kereskedői és importőri hálózatunkat kihasználva, hamarosan számos új és meglévő ügyfelünknek tudjuk majd kínálni ezeket a nagy teljesítményű gépeket a különböző piacokon. Nagyon pozitív fejlődési lehetőséget látunk ebben az új termékcsoportban” – mondta Henrik Gilstring, a Väderstad Group vezérigazgatója.

A Väderstad mindig is büszke volt arra, hogy olyan termékeket fejleszt ki, amelyek megfelelnek a minőségi, hatékonysági és agronómia követelményeknek. A TRV termékcsalád tökéletesen megfelel ezeknek az irányelveknek.

A világon elsőként kamerás vezérléssel látták el

Az évek során a Thyregod TRV technológiát a legapróbb részletekig optimalizálták, szabadalmaztatott sorkiemelő egységgel, számtalan beállítási lehetőséggel és a világon elsőként kamerás vezérléssel látták el.

A TRV Swingking két gerendellyel rendelkezik, amelyek egymástól függetlenül képesek mozogni. A magas vázkialakításnak, valamint a soregységek kiemelésére szolgáló szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően elkerülhető a növények sérülése.

„Nagy szükségét láttuk annak, hogy a termékpalettánkat sorközművelő kultivátorokkal egészítsük ki. A Tempo tulajdonosokkal beszélgetve és a jövőbe tekintve úgy látjuk, hogy a mechanikus gyomirtás felé mozdulunk el. A Väderstad így már ezen a területen is megoldást kínál a gazdák számára. A Proceed koncepciójához illeszkedve, gabonafélék termesztése során is kiválóan alkalmazható a sorközművelő kultivátor” – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.

Az eszköz hozzájárul a növényvédő szerek használatának csökkentéséhez

Az átmeneti időszakban a sorközművelő kultivátorokat Thyregod márkanév alatt fogjuk értékesíteni, melyek továbbra is a Thyregod dániai gyárában készülnek. A Väderstad márkanév alatt 2024. júniusától kezdődik a gyártás, ezzel kapcsolatos részletek bejelentésére a 2023-as Agritechnica kiállítás előtt kerül sor.

„Egy ilyen erős termékpalettát a miénknél erősebb kereskedelmi hálózatnak kell a piacon képviselni. A Thyregod csapata a partnerekkel szoros együttműködésben fejlesztette, alakította a technológiát. Erre büszkék lehetünk, és egyúttal örülhetünk, hogy mostantól a Thyregod eszközei a világ nagy részén hozzájárulnak a növényvédő szerek használatának csökkentéséhez” – mondta Peter Erik Hansen, a Thyregod A/S igazgatótanácsának elnöke.

Forrás: Väderstad