DEUTZ-FAHR C9300

A kombájn megérkezett

C9300 sorozat az új TOPLINER, mely hatékonyság és kényelem tekintetében új dimenzióba helyezi a betakarítást. A Giugiaro Design céggel együttműködve az új gépek stílusa a legfrissebb.

DEUTZ-FAHR traktorokhoz hasonlóan forradalmian megújult

Az új sorozatnak négy tagja van: a C9305 TS és C9306 TS 5 és 6 szalmarázóval, illetve a C9305 TSB és C9306 TSB, dombvidékre tervezett modellek. Utóbbiak képesek 20% oldalsó, és 6% hosszanti lejtő kompenzálására. A dombvidéki modelleket az új, állítható hátsó tengellyel és négykerék-meghajtással is felszerelték; emellett fontos elem a jól bevált csúszásgátló rendszer, amely minden terepviszonynál maximalizálja a termelékenységet.

A kombájnokban a MERCEDES-BENZ 7,7 literes T4F motorjai dolgoznak, ezek garantálják az optimális teljesítményt, miközben a C9305 teljesítménye 340 LE, a C9306-é pedig 395 LE. A gépek üzemanyag-fogyasztása – az SCR-technológia és a motor oldalán elhelyezett sebességváltó révén ebben a kategóriában – az egyik legalacsonyabb. Mindegyik modellt felszerelték nagy teljesítményű vágószerkezettel, amely mostantól 9 m-es változatban is kapható. A vágáskép minimális kopás mellett mindenütt egyenletes, a biztonságos és hatékony munkavégzés a körülményektől jórészt független: erről az Autocontroll automata talajkövető-rendszer és a Schumacher Easy Cut II vágószerkezet gondoskodik, ami alapfelszereltség ezeknél a modelleknél. Az új és továbbfejlesztett Maxi-Crop cséplőrendszer és az egyedülálló dobkosár mellett fontos elem a hidraulikus etetőrendszer; ezen a Deutz-Fahr mérnökei számos finomítást végeztek. A cséplőszerkezethez az anyag áramlása folyamatos és egyenletes: erről a behordórendszer új, elektrohidraulikus vezérlőrendszere gondoskodik. A szétválasztás a Maxi-Crop rendszer és a hosszú szalmarázó felület révén igen hatékony. A tisztaságról és a szemek épségéről egyéb DEUTZ-FAHR-megoldások gondoskodnak: turbóventilátor, a széles rosták, a gép két oldalán elhelyezett kétoldali kalászvisszahordó rendszer (DGR).

Az új COMMANDER CAB VI fülke nagyszerű kilátást nyújt, jól illeszkedik az új stílushoz: lámpák, tükrök váltakoznak a kettős reflektorokkal. Az extra nagyméretű ülés a beépített többfunkciós kartámasszal, ami a prémium kategóriás Deutz-Fahr traktorokból már jól ismert kiváló kezelést és első osztályú kombájn vezérlést biztosít. A kiegészítő Imonitor az Agrosky autamata kormányzó rendszerrel a különféle kamaranézetekhez és terméshozam ellenőrzéshez kiváló áttekintést biztosít. A beépített 21 l-es hőszabályozó gondoskodik: ez igazi kényeztetés a hosszú munkanapokon! Teljesen új stílusú a kormánykerék és a kormányoszlop is: ergonómiailag optimálisabb, így biztonságosabb a vezetés földön és közúton egyaránt. Végezetül; a C9300 kombájnok a napi karbantartásra is jobb megoldásokat kínálnak. Könnyű és gyors hozzáférés a motorhoz, a sebességváltóhoz és más fontos területekhez. Összegezve: az új DEUTZ-FAHR kombájnok minden apró részlete alapos tervezés eredménye, így képesek minden terepviszonyon a kiváló teljesítményre. A C9300 kombájn minden funkciója az optimális hatékonyságot és termelékenységet szolgálja.

www.dorker.hu

agrár Deutz-Fahr kombájn mezőgazdaság technika traktor