Bezárás

AZ ÉV ÉLELMISZERIPAROSA

Írta: Sándor Ildikó - 2023 január 18.

Szavazzon Ön is 11 kategóriában 2023. 01.16-02.06-ig Az Év Agrárembere közönségdíjasára. A szavazáshoz kattintson a következő linkre: https://azevagrarembere.hu/szavazas.

Bemutatjuk a kategóriagyőzteseket, akik közül Önök választják ki a Közönségdíjast.

Papp István A debreceni hentes és húsfeldolgozó szakma felvirágoztatója

A cívisváros akkori fiatal hentese 18 évesen kapta meg egy kiskereskedés önálló irányítását, és valószínűleg jól vizsgázott, hiszen leszerelése után már Debrecen legnagyobb húsboltját bízták rá, egész a rendszerváltásig. Mára pedig Kelet-Magyarország legjelentősebb húsipari vállalkozását vezeti Papp István, aki mögött több mint 50 éves szakmai tapasztalat, a húsipar átfogó ismerete – és természetesen a családja áll. Küldetése, hogy kiváló minőségű, hagyományos eljárással készített, mesterséges adalékanyagoktól mentes, tiszta magyar termékeket állítson elő. A Hungarikumként is elismert Eredeti Cívis Debreceni Pároskolbász termékcsalád 2020-ban, 2021-ben, és 2022-ben is elnyerte az ÉRTÉK ÉS MINŐSÉG NAGYDÍJAT.

Papp István
Papp István legnagyobb társadalmi szerepvállalása a következő generáció kinevelésébe fordított munkája

A hagyományokat megőrizve, de az újításoknak is teret engedve jelentős fejlesztéseket valósítanak meg folyamatosan a debreceni vállalkozásnál. A 2022-ben befejeződött beruházás keretében új, mintegy 10 000 négyzetméteres feldolgozó-, csontozó- és fagyasztóüzemrész épült. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vállalkozás versenyképességének növeléséhez, munkahelyek megtartásához és bővítéséhez. A fagyasztóban két sokkolókamra is helyett kapott, a freongázt pedig Cascade-rendszerre cserélték.

Papp István a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnökségi tagja, Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, mellette az Agrárkamara országos küldöttje, de legnagyobb társadalmi szerepvállalása mégis a következő generáció kinevelésébe fordított munkája. Cégének szakember-utánpótlását szakképzésük garantálja, az ország legnagyobb oktatóbázisát működtetve itt, korábban évi közel 150 tanuló, ez évben sajnos csak 50 tanuló sajátítja el a szakmát a duális szakképzés keretein belül, amelyben mestercímmel és több éves szakmai gyakorlattal rendelkező oktatók segítik a szakipari tanulókat. A Hajdúhús 2000 Kft. kiemelt gyakorlati képzőhely, az itt végzett tanulók nemcsak kiváló hentesekké válnak, de évről évre kiemelkedő eredménnyel szerepelnek az Országos Szakmai Versenyeken.

Számos díj és elismerés bizonyítja, hogy Papp István eddigi és jövőbeni munkája elismerésre méltó és példaértékű. A Debreceni Értéktár Bizottság 2019-ben a Hajdúhús 2000 Kft. munkáját, a debreceni hentes- és húsfeldolgozó kultúra minőségi megújítására tett törekvéseit, minőségi termékválasztékát kiemelkedő helyi értékké nyilvánította.