fbpx

Tevékenységüket február végéig kell bejelenteniük!

Írta: Barna Ferenc - 2022 január 14.

Engedéllyel rendelkező gyümölcsszaporítóanyag-előállítók és –forgalmazók bejelentési kötelezettséggel bírnak tevékenységük tárgyában, a határidő 2022. február 28. – tájékoztat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében.

Gyümölcsfa, tavaszi virágzás.
Itt az éves bejelentkezési kötelezettség, gyümölcsfával foglalkozók figyelem! (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Változás, hogy idén a Nébih már nem küldi meg az űrlapokat

A gyümölcsszaporítóanyag-előállítóknak és –forgalmazóknak önállóan kell azt letölteniük a hivatal honlapjáról, majd kitöltve és aláírva, határidőre visszaküldeniük.

Az űrlapok letölthetők a Nébih honlapjáról, a nyomtatványok menüpontnál. (A fenti felületen le kell görgetni a Kertészeti Szaporítóanyag Felügyelet, ezen belül a Szőlő- Gyümölcs, ezen belül Gyümölcs szaporítóanyag termesztési és forgalomba hozatali tevékenység szemlebejelentésre.)

A cégeknek és az egyéni vállalkozóknak az elektronikus ügyintézést kell választaniuk.

Az elektronikus beküldéshez a kitöltött és aláírt űrlapokat be kell szkennelni, vagy le kell fényképezni, és az e·papír felületen meg kell küldeni a „Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal e-Papír” címzettet megadva.

Postai beküldés

Az elektronikus ügyintézésre nem kötelezett természetes személyek (őstermelők) a kitöltött és aláírt űrlapokat postai úton is megküldhetik a megadott határidőig.

Címzés: Nébih 1525 Budapest, Pf.: 30.-MGEI KSZFO

A beküldéshez szükséges részletes útmutató megtekinthető közvetlenül a Nébih honlapján.

Forrás: Nébih közlemény
Összeállította: Barna Ferenc