fbpx

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között

Írta: - 2024 február 16. -Hirdetés

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

Az elmúlt években az éghajlat változékonysága miatt kialakult tavaszi időjárás hatására átalakulóban van a kalászos kultúráinkban megjelenő gombás betegségek aránya. A megváltozott környezeti viszonyoknak köszönhetően a vörösrozsda, sárgarozsda, valamint a kalászfuzáriózis egyre nagyobb gazdasági károkat képes okozni. Az Európai Uniós hatóanyag-felülvizsgálati eljárásoknak köszönhetően a felhasználható készítmények palettája is folyamatos átalakulásban van, így nehezítve meg a kórokozók elleni védekezést a gazdálkodók számára.

A KITE Zrt. elhivatott afelől, hogy a megváltozott környezeti és gazdasági viszonyok esetén is biztosítsa a termelők számára a maximális termésbiztonságot. Az Innovációs Főigazgatóságon beállított és kiértékelt kísérletek alapján kínálatunkban saját márkás és ellenőrzött beszállítóktól származó korszerű növényvédőszerek mellett komplex növényvédelmi megoldásokkal segítjük a termelőket.

A Daxur® rendkívül széles hatásspektrumának köszönhetően költséghatékony védelmet biztosít a legfontosabb betegségekkel szemben az őszi és a tavaszi kalászos kultúrákban. A készítmény a Revysol® (mefentriflukonazol) és a krezoxim-metil hatóanyag-kombinációnak, valamint SC formulációjának köszönhetően hosszan tartó gombaölő hatást biztosít, ezen felül segíti az élettani folyamatokat, javítja a növény víz- és tápanyag-hasznosulását, valamint elősegíti a korai betegségekkel szembeni ellenálló képességet.

Rugalmas felhasználási idejének köszönhetően a Daxur® a szárba indulás kezdetétől egészen a virágzás végéig felhasználható. A KITE Zrt. fejlesztőmérnökei által végzett kísérletek alapján pozícionálását elsősorban T1-T2 fenológiai állapotban levélbetegségek ellen, 0,75 l/ha dózis mellett javasoljuk. Az engedélyokiratban szereplő engedélyezett dózis 0,6-1 l/ha.

A KITE Zrt. hetente frissülő növényvédelmi előrejelzésének nyomon követése hozzásegíti a termelőket a kezelés optimális időzítéséhez.

Bővebb információkárt forduljon bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkhoz!