fbpx

Kőzúzók – Minden, ami mulcsozó a TMC CANCELA-tól

Írta: Agrárágazat-2023/05. lapszám cikke - 2023 május 08. -Hirdetés

A Grapello Kft. mezőgazdasági és erdészeti gépek, eszközök forgalmazásával foglalkozik. Két spanyol gyártó képviseletét látja el Magyarországon: a TMC CANCELA által gyártott mulcsozók és az Industrias DAVID kertészeti, szőlészeti eszközei szerepelnek a kínálatban. Erősségei közé tartozik az alapítók több éves kereskedelmi területen szerzett szakmai tapasztalata, gazdálkodási tevékenysége révén az eszközök alapos ismerete, ennek köszönhetően a szervizszolgáltatás biztosítása.

Kőzúzó
Magas nyersanyag- és kopóalkatrész-minőség és a masszív felépítés teszi elismertté a TMC CANCELA brandet

A TMC CANCELA gyártó cég a teljes agrárvertikumot lefedi mulcsozóeszközeivel: erdészet, szántóföld, kommunális célterület, rét és legelő szegmensek. Az Északnyugat-Spanyolországban székelő cég 50 éves gyártói tapasztalattal rendelkezik, a világ minden kontinensére gyárt eszközöket. A minőséget és a tartósságot méltán tükrözi, hogy világelsők az egységnyi értékesített eszköz átlagárában, nyolc saját levédett fejlesztési szabadalmat jegyeznek, árbevételük kétharmada exportból származik, 12 Mrd Ft-ot meghaladó forgalommal.

A TMC CANCELA-nak a gyártásban és a gyakorlatban szerzett tapasztalata lehetővé teszi, hogy minden területen profi és modern technológiát nyújtson a termelőknek. A megbízhatóság, az egyedi ügyféligények konfigurálása és kielégítése, a kiemelkedően magas nyersanyag- és kopóalkatrész-minőség és a masszív felépítés teszi elismertté a TMC CANCELA brandet. Az alábbiakban két gépet szeretnék részletesen bemutatni.

Kőzúzó
A mezőgazdaságba vont terület egyszeri kőmentesítése évekre megoldja a művelhetőséget

TXK-sorozat kőzúzók

A TMC CANCELA kőzúzói egy hagyományos mulcsozó elvére épülnek. Lassúbb rotorfordulattal működnek. A fix kések ütés hatására fejtik ki a roppantómunkát, nincsenek ellenkések; hidraulikusan állítható lemez adja meg az elérni kívánt kőméretet, amit a belső falon elhelyezett rosták visszaterelő munkája segít elő. Nagy előnye a keskeny munkaszélesség és mértékletes teljesítményigény, ezért a hazánkban elterjedt szőlő- és gyümölcstraktorok alkalmasak e területeken a kőzúzásra. Az igénybevétel miatt a csúszótalpak és a belső munkatér extra lemezborítást kapott, amelyek kopás esetén könnyen cserélhetők, csakúgy, mint a kések.

Kinek ajánljuk: szőlő-, gyümölcsössorközökbe, ahol az egyéb művelőeszközök (soraljkapa, mulcsozó, kombi kultivátor, tárcsa) sérülnek. A terület egyszeri kőmentesítése évekre megoldja az egyszerű művelhetőséget; érdemes közös gépbeszerzésben, megosztott használatban gondolkodni.

Kőzúzó
Az erős vázú gépek a felszínen és a földben is egyaránt képesek dolgozni

TXS-sorozat kőzúzók

A szántóföldi kőmulcsozók egyik belépő kategóriája lehet. A Hardox® és FlexiSteel ötvözeteknek köszönhetően nagyon masszív, erős vázú gépek, amelyek a felszínen és a földben is egyaránt képesek dolgozni.

Kinek ajánljuk: olyan talajviszonyok között gazdálkodó, alapvetően szántóföldi termelőknek, akiknek a területein a kövek megjelenése rendszeres a talajművelés hatására. A talajművelő eszközökben, vetőelemekben keletkezett károk évekre kiiktathatók egy egyszeri megmunkálással. Az eszköz talajmunkája akár 15 centiméter mélységű is lehet, és a felszínen lévő köveket akár 350 mm-től a kívánt méretig összetöri. Emellett ültetvények talaj-előkészítésére is alkalmas.

Keressenek minket bizalommal! Igény esetén bérleti konstrukció is igénybe vehető!

Gyarmati Bálint

Elérhetőségeink: www.grapello.hu
Gyarmati Bálint: +36 30 474 9284 ([email protected])
Farkas Balázs: +36 70 675 4830 ([email protected])