fbpx

KUBOTA XTA ültetvény-permetezőgépek

Írta: - 2024 január 18. -Hirdetés

Robusztus és tartós megoldások gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

Magyarországon az AGROmashEXPO kiállításon fog bemutatkozni a Kubota új termékcsaládja: a gyümölcsösök és szőlőültetvények védelmére fejlesztett, vontatott permetezőcsalád: a Kubota XTA.

Egy új termékcsalád, amely képes kielégíteni a kártevők és betegségek elleni védekezés igényeit gyümölcsösökben, csonthéjas-ültetvényeken, szőlészetekben.

A Kubota hat új permetezőmodellt kínál, amelyek jelentősen bővítik a japán gyártó ültetvényekre szánt portfólióját. A Kubota speciális növényvédő gépeit úgy tervezték, hogy kiváló minőségű, precíz és fenntartható kezeléseket hajtsanak végre, az egyes növények követelményeihez igazítva. A hat modell (XTA21, XTA22, XTA24, XTA31, XTA33, XTA63) kiváló megoldást nyújt a gyümölcsösök és a szőlőültetvények védelmére.

Kubota permetező gyümölcsültetvény

Mit kínál a Kubota?

Az új Kubota permetezők kiemelkedő, robusztus, biztonságos és hosszú élettartamú mechanikai tulajdonságaik mellett a legújabb és legjobban bevált technológiai újításokat is tartalmazzák.

A permetezőgépek koncepciója és alapelve az, hogy erőteljes levegőáramot használnak a folyékony permetszer minél kisebb méretűre történő porlasztására és egyenletes elosztására a növények levelei között.

A 43 ezer vagy 63 ezer köbméter óránkénti légszállításra képes XTA 2100, 2200, 2400 modellek ideálisak szőlőültetvények és gyümölcsösök kezeléséhez. Ezzel szemben a 63 ezer és 81 ezer köbméter/óra teljesítményű XTA 3100 és 3300 modellek kiválóan alkalmasak a diófás területek, csonthéjas-telepítések, valamint a gyümölcsösök védelmére. Végül az XTA 6300-asok, amelyek irányított, precíziós gépekként óránként 18 ezer köbmétert osztanak el, biztosítják a legjobb teljesítményt a szőlőben.

Kubota permetező szőlő

Szőlőültetvénynél

  • Nagyobb teljesítmény és alkalmazkodóképesség a szőlőültetvény szerkezetéhez.
  • Hatékony, homogén és egyenletes kijuttatás a kártevők és betegségek ellen.
  • Robusztusság és tartósság.

Gyümölcsösöknél

  • Precíz, hatékony és egyenletes kezelések.
  • Az inputanyagok felhasználásának csökkentése.
  • Akár a legsűrűbb lombozatú kultúrák homogén befedése.
  • Maximális védekezés a kártevők és betegségek ellen.

A permetezőgépek exkluzív levegőegysége (Qi) garantálja a homogén fedést, miközben csökkenti az energiafogyasztást, akár óránként 4 l/h üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesz. A permetező alkotóelemei fejlesztésénél a termelékenység biztosítása mellett fontos szempont volt a mechanikai problémák elkerülése.

Kubota permetező

Robusztusság és tartósság

A gyártó nagy figyelmet fordított erre a területre is.
A tartály polietilénből készült (8 mm falvastagság!), a kulcsterületeken megerősített (12 mm falvastagság!!) kialakítással. Szinterezett (porfestés) szénacél alváz, hegesztett vázszerkezet jellemzik a modelleket. Tartály- és rendszermosó, a biztonságos munkavégzés és a készülék hasznos élettartamának meghosszabbítása érdekében minden típusnál szintén megtalálható.

Kubota permetező XTA2115

H3O technológia

Minden Kubota vontatott ültetvénypermetező felszerelhető H3O technológiával, amely lehetővé teszi a kezelés optimális digitalizálását. A H3O technológiának köszönhetően a permetezőgépek intelligensekké és összekapcsolttá válnak, hogy a sorok számától függően precíz alkalmazásokat hajtsanak végre. A Kubota H3O speciális permetezőgépek precizitása akár 50%-kal csökkentheti a diszperziót, és akár 25%-kal csökkentheti a növényvédőszer-felhasználást. A H3O technológiával felszerelt Kubota speciális permetezőket egy intuitív és könnyen használható digitális platformon keresztül kezelik, ahol a kezelések konfigurálhatók és közvetlenül a felhasználóhoz küldhetők.

A munkafeladat könnyen megjeleníthető egy interfészen a permetezőgép automatikus beállításához. Ezenkívül a felhasználó proaktív riasztásokat kap munka közben (sebesség, fúvóka állapota, TLT fordulatszám, hektáronkénti liter és maradék tartálymennyiség, stb.), hogy elkerülje a hibákat. A kezelés befejezése után minden adat elérhető a digitális platformon, hogy megtekinthetőek legyenek a permetezés részletei, és valódi nyomon követhetőséget biztosítson. Ezek az adatok értékes információk, amelyek segítik a felhasználókat a jobb mezőgazdasági és kereskedelmi döntések meghozatalában.

Kubota permetező gyümölcsültetvény

Vontathatóság, mozgatás

Amellett, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak, az XTA-k terepen és úton is könnyen kezelhetőek. Valójában nem igényelnek különösebb karbantartást, állítható vonórúddal és támasztókerékkel rendelkeznek a műveletek megkönnyítése érdekében.

Összegezve: az XTA sorozat kiváló választás a minőségi növényvédelemhez mind szőlészetekben és intenzív gyümölcsösökben, de akár nagyobb méretű gyümölcsfaültetvényeken is.

A termékek elérhetőek a Kubota hivatalos magyarországi disztribútoránál a Két-KATA Kft-nél.

Két-KATA Kft.
2118 Dány
Zöld út 20.
tel:+36(28)465-053
email:  [email protected]
weboldal:  https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/