fbpx

Agroleaf Power – lombtrágyázás az áttelelő kultúrák jobb kondíciójáért

Írta: Agrárágazat-2022/3. lapszám cikke - 2022 március 21. -Hirdetés

A lombtrágyázás fokozza a növények fejlődését, erősíti őket a környezeti tényezők ellen (pl. aszály, hideg talaj), valamint ellensúlyozza az ásványi anyagok hiányát. Folyamatos használatukkal olyan egészségi állapot érhető el, melynél a termesztett növények kevésbé lesznek hajlamosak a megbetegedésre, a kórokozók, kártevők támadásának jobban ellenállnak, a már kialakult betegség, illetve kártétel pedig gyorsabban és alacsonyabb költségekkel orvosolható.

Lombtrágya kiszórása
A jó minőségű hatóanyagok növelik a tápanyag-utánpótlás eredményességét

Az ICL lombtrágyapalettáján az Agroleaf Power lombtrágyacsalád tagjai segítenek a termelőknek megelőzni, orvosolni adott stresszhelyzeteket vagy hiánytüneteket. Sokszor komoly terméstöbbletet is eredményeznek. Az igen tiszta, jó minőségű hatóanyagok növelik a tápanyag-utánpótlás eredményességét.

A szárazság különösen megviselte az áttelelő növényeket

A hideg talajból a fejletlen gyökerek nehezen vagy egyáltalán nem tudják a fontos tápelemeket felvenni. A tavaszi fejlődés megindulásával a növények nitrogénigénye is hirtelen megnő. A tavaszi fejtrágyázással kijuttatott nitrogén pedig a hideg talaj vagy a gyakori belvizek miatt nem mindig szívódik fel kielégítően a gyökereken keresztül. Ilyenkor a gazdák legtöbbször lombtrágyával orvosolják, előzik meg vagy kezelik a növényi stresszt vagy hiánytüneteket. Az ICL Agroleaf Power lombtrágyacsaládja a legjobb választás arra, hogy átsegítsük a növényeket a kritikus fejlődési szakaszokon, csökkentsük a stresszhatást, növeljük a termőképességet, helyreállítsuk a tápanyagegyensúlyt, és megelőzzük a szemmel nem látható hiánytüneteket.

Az M77 kelátcsomaggal kiegészített Agroleaf Power lombtrágyák

Rövid idő alatt erőteljesen stimulálni tudják a növények fejlődését. Rendkívül tiszta hatóanyagaik és gyors oldódásuk kiküszöböli a permetezőfej eltömődésének kockázatát. Az Agroleaf Power egyik legnagyobb előnye, hogy a gyors növényi reakciót követően hosszan tartó hatást biztosít, és számos növényvédő szerrel is jól keverhető, így alkalmas tankkeverékekben való használatra.

A lombkezelések szignifikánsan erősítik a növény anyagcsere-folyamatait, és segítenek a relatív hiánytünetek megelőzésében vagy megszüntetésében. Így magasabb termésátlag érhető el, ami bőven fedezi a kezelések többletköltségeit.

A hatás érvényesülése, ábra
A lombtrágya hatása összehasonlítva egyéb termékkel

További információért látogasson el a www.agroleaf.hu oldalra, vagy keresse Rácz Gábor területi képviselőt a +36-30/488-1479 mobilszámon!

ICL cég logó