fbpx
507920

Gépész ismert el gépészt

Írta: Agrárágazat-2023/06. lapszám cikke - 2023 június 25.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2023. május 11-én, Gödöllőn tartotta éves közgyűlését. A rendezvény első felében három vendégelőadó osztotta meg gondolatait az agrárgépészettel kapcsolatosan.

Az Agrárminisztérium képviseletében dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a technológiai megújulás lehetőségeit mutatta be a magyar agráriumban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Luzsi József vidékfejlesztésért felelős országos alelnök tartott előadást a közös együttműködésről és a kamara által nyújtott lehetőségekről a gépforgalmazók részére. Majd Komiljovics Márk, az Euroleasing Zrt. mezőgazdaságigép- és -eszköz-finanszírozási üzletágvezetője tartott előadást a mezőgazdaságigép-finanszírozásban rejlő lehetőségekről.

A jövő céljait kitűzték, az eddigi munkát pedig elismerték

A MEGFOSZ minden évben kiemelkedően fontosnak tartja, hogy elismerje tagjait, ezért az idei évben is sor került a MEGFOSZ szakmai díjak kiosztására.

A három alapított díj közül az „Életpályamű” díjra olyan személyeket lehetetett jelölni, akik több mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladataik meghatározóak és eredményesek, valamint a dolgozók és vezetők körében szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek. Ebben az évben a díjat Horváth Benedek (Busa Bt.) kapta, az elismerést dr. Feldman Zsolt államtitkár és Harsányi Zsolt MEGFOSZ-elnök adta át.

A 2022. évi Életműdíjat Horváth Benedeknek ítélte a MEGFOSZ
A 2022. évi Életműdíjat Horváth Benedeknek ítélte a MEGFOSZ

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatja meg, aki pályája útján rövid idő alatt sokat ért el, munkája kiemelkedő, és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. Ezt a díjat a MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész!” programjának kiemelt partnere Komiljovics Márk, az Euroleasing Zrt. mezőgazdaságigép- és -eszköz-finanszírozási Üzletágvezetője és Szalai László, a MEGFOSZ alelnöke adta át Steinhauser Tamásnak (Axiál Kft.)

A Fiatalok a szakmáért díj 2022. évi díjazottja Steinhauser Tamás
A Fiatalok a szakmáért díj 2022. évi díjazottja Steinhauser Tamás

A szövetség vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy a tagok szakmáért tett aktivitását is elismerjék. Ezért alapították az „Adott év legaktívabb MEGFOSZ-tagja” díjat, amelynél nem volt külön kormeghatározás. Nagyon fontos volt, hogy aktív személy legyen a tagságban, és állandó segítséget biztosítson a tagság és a bizottságok számára. A díjat Luzsi József NAK-alelnök és Harsányi Zsolt MEGFOSZ-elnök adta át Vozár Lászlónak (Alfa-Gép Kft.).

A tavalyi év legaktívabb MEGFOSZ-tagja Vozár László volt
A tavalyi év legaktívabb MEGFOSZ-tagja Vozár László volt

A díjak mellett a MEGFOSZ fontosnak tartotta megemlíteni és kiemelni, hogy a szövetség hálás köszönettel tartozik az egyetemnek és az ott dolgozó munkatársaknak, akik jelentős támogatást nyújtottak számunkra az évek során. A Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum különösen kiemelkedően sokat segített rendezvényeik megszervezésében. A MEGFOSZ vezetősége, operatív dolgozói és tagsága megköszönte dr. Hencz Károlynak a több éves együttműködést és segítséget, amelyet a szövetségnek és a szakmúzeumnak nyújtott az évek során, amíg igazgató volt.

Hencz Károly múzeumigazgatói munkáját is elismerte a szövetség
Hencz Károly múzeumigazgatói munkáját is elismerte a szövetség

A díjátadó követő szünet után a szövetség zártkörű beszámolói következtek, valamint kitűzték a jövő évi célokat, és az azokhoz kapcsolódó feladatokat is meghatározták.

Forrás és képek: MEGFOSZ