fbpx

A Massey Ferguson nyerte a Farm Machine 2023 díjat

Írta: Barna Ferenc - 2022 november 20.

Az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája, a Massey Ferguson büszkén jelentette be közleményében, hogy a kiemelkedően sokoldalú MF 5S sorozat gépei nyerték el a Farm Machine 2023 díjat a 120 lóerőnél kisebb traktorok kategóriájában. A Groupe La France Agricole rangos kitüntetését november 6-án a SIMA Show keretében egy különleges ünnepségen adták át Párizsban, Franciaországban.

Az elnyert díjjal a képviselők
Rangos kitüntetést nyert a sokoldalú MF 5S sorozat (fotó: Massey Ferguson)

A legjobb láthatóság és kis fordulási sugár

A kategóriájában legjobb láthatóságot és az iparágban vezető 4 méteres fordulási sugarat kínáló, a legkeskenyebb meredek orrú motorháztetővel és praktikus funkciókkal felszerelt MF 5S sorozat modelljei páratlan rakodótraktorok. Az opcionális elsőtengely-felfüggesztéssel nagy hasznos teher szállítására képesek, és nagyobb csatlakozási kapacitással bírnak, ezért nagy teljesítményű munkagépként használhatók a szántóföldeken és az utakon is.

„Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptuk ezt a rangos díjat, amelyet nemzetközi szakemberek ítélnek a győztesnek. Ez nagyszerű eredmény az egész Massey Ferguson csapat számára, akik ezt a traktort a gazdálkodókkal együtt tervezték” – nyilatkozta Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai és közel-keleti térségének alelnöke és ügyvezető igazgatója.

„Ez a legújabb kitüntetés jelzi, hogy a Massey Ferguson határozza meg a mércét a traktorok eme fontos szektorában” – emelte ki Jérôme Aubrion, a Massey Ferguson európai és közel-keleti térségének marketingigazgatója.

„Az MF 5S sorozat gépei az állattartók és a vegyes gazdálkodók által igényelt kompakt méreteket kiváló teljesítménnyel, ergonómiával és kényelemmel ötvözik. Az igazán többcélú munkagéppel az MF 5S termékcsalád minden alkalmazáshoz megfelelő teljesítményt és specifikációkat kínál. Ezek a modern traktorok egyszerű kezelhetőséget és továbbfejlesztett funkciókat kínálnak alacsony üzemeltetési költségek mellett” – tette hozzá az igazgató.

Massey Ferguson
Külön kiemelték, hogy a kategóriájában a legjobb kiláthatóságot biztosítja (fotó: Massey Ferguson)

Nagy teljesítmény az udvaron és a szántóföldön is

Az MF 5S sorozat öt különböző, 105-145 lóerő teljesítményű modellt kínál. Mindegyik választható Essential, Efficient és Exclusive felszereltséggel, amelyek számos teljesítménynövelő funkciót biztosítanak minden típusú gazdaság és alkalmazás számára.

Mindegyik modellt a legújabb AGCO Power 4,4 literes, négyhengeres motorok hajtják, melyek az egyszerű „All in One” (minden egyben) SCR-technológiával megfelelnek a legújabb, V. szintű károsanyag-kibocsátási előírásoknak. Ezt a traktor élettartamára tervezték, és tökéletesen integrált a láthatóság megőrzése érdekében.

Választható sebességváltó a kiváló rakodótraktorban

Az MF 5S sorozatú traktorok Dyna-4 vagy Dyna-6 SuperEco váltóval kérhetők. A felszereltség a „Brake-to-Neutral” (fékpedál kuplung) funkciót is tartalmazza, ami a fékek aktiválásakor kikapcsolja a meghajtást.

A sorozat tagjai kiváló rakodótraktorok – az iparágban vezető manőverezhetőséget és a kategóriájukban legjobb láthatóságot kínálnak, a meredek kialakítású motorháztetőnek köszönhetően csupán 4 méter hosszúak, emellett hatékony, zárt, akár 110 liter/perc nagy áramlási sebességű hidraulikával működnek.

A rakodási műveletek sokkal könnyebben elvégezhetőek a kiváló váltóvezérléssel, valamint a Brake-to Neutral és a multifunkciós joystick használatával. A Visio tető opcióval a teljes emelési művelet közben látható a munkaszerelék.

Minden MF 5S sorozatú modell fülkéje magas színvonalú felszereltséggel bír, Exclusive és Efficient modellek esetén pedig új karfával is el van látva. Ahogyan a nemrég piacra bevezetett zászlóshajó termékcsalád, az MF 8S esetében, itt is Multipad joystick vezérel számos funkciót, beleértve az előre/hátra ingázást, a csatlakozást és az orsószelepeket.

Massey Ferguson
A sorozat tagjai kiváló rakodótraktorok (fotó: Massey Ferguson)

Csúcsteljesítmény terepen

A szántóföldeken nyújtott csúcsteljesítményről a robusztus hárompontos csatlakozó szerelvény gondoskodik, amely akár 6000 kg-ot is képes felemelni – 14%-kal többet, mint a korábbi modellek. Az új, felfüggesztett tengelyre való szerelésre kifejlesztett legújabb első csatlakozó szerelvény integrált formában került a munkagépre, amellyel fenntartható az iparágban vezető 4 méteres fordulási szög.

A 2500 kg-ról 3000 kg-ra növelt első csatlakozási teljesítménnyel a gépkezelők növelhetik hatékonyságukat, egyidejűleg két műveletet elvégezve a nagyobb, szélesebb munkagépekkel. A korábbinál 12%-kal nagyobb, lenyűgöző 9,5 tonnás bruttó össztömegnek köszönhetően az MF 5S képes nagyobb terheket is biztonságosan szállítani és kezelni.

Massey Ferguson
A szántóföldeken is jó teljesítmény nyújtanak a sorozat traktorjai (fotó: Massey Ferguson)

Teljes összekapcsolhatóság

Az MF 5S sorozatú traktorok teljesen hálózatba kapcsolhatók a minden modellben elérhető MF Connect telemetria alkalmazással. A Geofencing funkció javítja a logisztikai irányítást és a biztonságot azáltal, hogy értesítést küld az okostelefonokra és mobileszközökre, ha és amikor a munkagép elhagyja az előre meghatározott területeket vagy belép azokra.

A Massey Ferguson Datatronic 5 terminál alapfelszereltség az Exclusive modellekben, és opcionálisan kérhető az Efficient modellek esetén. Ez az ISOBUS-szal kompatibilis, érintőképernyős információs állomás felügyeli a traktor valamennyi funkcióját, és vezérli az ISOBUS-nak megfelelő munkagépeket. A terminálon keresztül egyszerűen üzemeltethető MF E-rakodóval a gépkezelők a rakodó funkcióit is felügyelhetik, megmérhetik az egyes terheket, automatizálhatják a markolási műveleteket, valamint automata feladatsort állíthatnak be és menthetnek el a különböző rakodási ciklusokhoz.

A Datatronic 5 az MF Technologies/Smart Farming Suite programcsomag futtatására is képes, amely precíziós gazdálkodási funkciókat foglal magában, többek között az MF Guide automata kormányzást, valamint az MF Section Control és MF Rate Control funkciókat, melyekkel akár 96 szakaszt, három gémet és öt terméket is lehet kezelni és irányítani.

Az előre telepített MF TaskDoc szoftverrel mezőfeljegyzéseket, valamint alkalmazott térképeket hozhat létre, naplózhatja az üzemanyag-felhasználást, munkajelentéseket készíthet, és minden bemenő adatról pontos nyilvántartást vezethet minden egyes hektárra vonatkozóan.

Forrás: MF Sajtóközlemény
Összeállította: Barna Ferenc