fbpx

A minőség a mi szenvedélyünk

Írta: Agrárágazat-2023/07. lapszám cikke - 2023 július 11. -Hirdetés

A Control Union Hungária Kft. a Royal Peterson Control Union csoport része, amely több mint száz éve van jelen az áruvizsgálati szolgáltatások piacán. Mostanra több mint 70 országban 4000 alkalmazottat foglalkoztat. Ezt a fejlődést objektivitásának, függetlenségének, az áruk és a logisztika terén felhalmozott tudásának, valamint ügyfélbarát megoldásainak köszönheti. Az áruvizsgálat mellett rendszertanúsítási szolgáltatásaink a fenntarthatóságot, az átláthatóságot és a biztonságot kívánják erősíteni az ellátási láncban.

Labor részlet
A Control Union jól felszerelt, mezőgazdasági termékekre specializált laboratóriumai pontos eredményekkel szolgálnak

Minőségi vizsgálatok

Az idei aratás várhatóan jelentős raktári készletek mellett indul el, fontos kérdés lesz ismét a készletezett áru tényleges minősége. A Control Union Hungária Kft. teljes országot lefedő szervezetével gyorsan tud reagálni a felmerülő igényekre.

A raktári mintavételezés, laboratóriumi vizsgálatok és a rakodás során végzett mennyiségi és minőségi vizsgálatok lefedik a teljes kereskedelmi lánc igényeit eladói és vevői oldalon egyaránt.

A technológia

Vákuumos technológiával 3-tól 30 méteres mélységig tudunk mintát venni a tárolt gabonából. Ilyen módon akár a silóban tárolt tételből is lehet pontos információt szerezni a gabona mozgatása nélkül, mely minőségromláshoz vezetne.

Jól felszerelt, mezőgazdasági termékekre specializált, saját akkreditált laboratóriumunk pontos eredményekkel szolgál rövid időn belül, ezzel is segítve a döntéshozatalt. Ez a szezon az eddigi csapadékos időjárásával és meleg, valamint párás mikroklímájával a lehető legkedvezőbb életfeltételeket teremtette a különböző gombák fejlődéséhez, mely által megjelenhetnek a toxinok is a termésben. Érdemes lesz idén is alapos figyelmet szentelni a betárolt áruban előforduló különböző toxinoknak, mivel ezek jelenléte jelentősen befolyásolja az áru értékét. Sokan nem veszik figyelembe, hogy a tárolási körülmények hosszú távon jelentősen befolyásolhatják a betárolt áru minőségi paramétereit, ezáltal egy esetleges kiszállítás esetén a hónapokkal korábbi vizsgálat eredményei már nem minden esetben érvényesek. Az ismételt mintavétel és analízis kellemetlen és költséges későbbi vitákat előz meg.

Laborvizsgálat
A gabonák mellett az olajos magvak vizsgálatát is akkreditáltan végzik a laborok

Laboratóriumunkban a fejlesztéseknek köszönhetően rövid határidővel tudjuk kimutatni a toxinokat általunk vett vagy akár az ügyfelek által beküldött mintákból is. A gabonák mellett az olajos magvak vizsgálatát is akkreditáltan végezzük.

Arra biztatjuk meglévő és leendő tisztelt partnereinket, hogy végeztessék el betárolt áruik minősítését, és az így kapott eredmények ismeretében tárgyalhatnak a lehetséges vevőkkel, és akár új piacokat is meg tudnak célozni.

Keresse irodánkat, és kérjen ajánlatot:
[email protected]
Mobil: +36-30/927-7372
+36-30/626-9197

Control Union