fbpx

Nem minden műtrágya mű trágya

Írta: Agrárágazat-2022/10. lapszám cikke - 2022 október 09. -Hirdetés

Az AltoTerra Kft. sajtóreggelire invitálta a média képviselőit azzal a szándékkal, hogy a műtrágyázás sokszor negatív megítélésén változtassanak. A rendezvényen az AgriBiotica CEE, az EuroChem Agro Hungary Kft., az INTERMAG sp. z.o.o. és a K+S Minerals and Agriculture GmbH vezetői is jelen voltak.

Minőségi, fenntartható tápanyag-utánpótlás

A kecskeméti központi irodában megtartott sajtóreggelin a média képviselőin kívül az AltoTerra Kft. legfontosabb partnerei is megjelentek.

A vállalkozás közel két évtizede biztosít megoldásokat a mezőgazdasági kihívásokra, hogy ezzel is megkönnyítse partnerei munkáját, hiszen az ágazat folyamatosan újabb és újabb változásokkal néz szembe. Ahhoz, hogy a gazdálkodók eredményesen juthassanak túl ezeken az akadályokon, a cég dolgozói a legcélravezetőbb eszközöket keresik – foglalta össze céljaikat Patyi Roland ügyvezető-tulajdonos.

A vállalat fő tevékenysége a műtrágya-kereskedelem, de növényvédőszer- és terménykereskedelemmel is foglalkoznak. A tulajdonosok célja, hogy úgy szolgálhassák ki a piacot stabil, kiváló minőségű tápanyag-utánpótlási termékekkel, hogy közben a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot is szem előtt tartják. A gazdák folyamatos edukációja is szívügyük, ezért teljes körű növénytermesztési technológiákkal, növényvédelmi stratégiákkal segítik a termelőket.

A cégvezető arról is szólt, hogy 2008-ban vásárolták meg az akkor igen elhanyagolt állapotban lévő újszászi fatelepet, amit fiatalos lendülettel, lépésről lépésre újítottak fel, és a vállalkozás nyereségének visszaforgatásából egy virágzó, több épületcsoportból, csarnokokból álló telephelyet hoztak létre, amely közel 20 000 tonna műtrágya tárolására alkalmas. A zöldmezős beruházás fejlesztése azóta sem állt le; 2014-től saját csomagolóüzemmel, 2020 óta saját gyártósorral rendelkeznek.

Ügyfélkapcsolat, minőség, hatékonyság

És hogy mi a sikerük titka? Ez egyrészt a kiváló minőségű termékekben keresendő, másrészt az évtizedes partnerkapcsolataiknak köszönhető. Az új termelőkkel kötött kapcsolataik is ugyanolyan prioritást kapnak, mint az évtizedek óta fennállóak. Hosszú távon a folyamatos fejlődésben hisznek, a mindennapokban a korrekt árak, a lehető leggyorsabb kiszolgálás és a rugalmasság az erősségük. Sok időt, energiát és pénzt fordítanak a kutatásra, jelenleg is több egyetemmel dolgoznak együtt – tájékoztatott Abonyi Roland ügyvezető-tulajdonos.

Büszkék arra, hogy partnereik mindig bizalommal fordulnak hozzájuk, mert tudják, hogy az AltoTerra Kft. a lehető legjobb és leggyorsabb megoldást kínálja számukra. A termékekkel kapcsolatban a kiemelkedően stabil minőségben hisznek, a versenytársaikkal szemben pedig a hatékonyság a fegyverük.

Csak környezettudatosan!

Az AltoTerra Kft. mind az újszilvási telepén, mind pedig a 2021 decemberében felépült kecskeméti irodájában nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, beszállítóik megválasztásakor ez az egyik legfontosabb szempontjuk. Újszilváson az energiafogyasztásuk több mint 70%-át napelemparkjuk, a kecskeméti irodánál az épület tetején és mellette elhelyezett napelemek pedig a teljes áramellátásukat fedezik. Fontos számukra, hogy hasonló gondolkodású beszállítókkal dolgozzanak együtt.

A tápanyag-utánpótlás területén szintén a fenntarthatóságot tartják szem előtt: a kijuttatott tápanyagból minél kevesebb menjen kárba, minél több legyen felvehető a növények számára. Mi sem mutatja e törekvésüket jobban, mint az, hogy évente mintegy 440 milliárd forintnyi műtrágya kerül pazarlásra amiatt, hogy a kijuttatást követő napokban, hetekben kimosódik vagy elpárolog, illetve mert olyan formában kerül a talajba, ami lekötődve nem felvehető a növény számára. A Lumino Pro® + NUTRICHARGE® termékcsaládjuk technológiája jelenleg a legkorszerűbb és leghatékonyabb módszer a növények tápanyag-utánpótlására.

A rendívül kellemes hangulatban zajló rendezvényt kiváló gasztronómiai élmény színesítette, melynek középpontjában az osztriga és a hal állt, de a kávékülönlegességek sem hiányoztak.

Csomor Zsolt

AltoTerra Kft.
6000 Kecskemét, Budaihegy tanya 72/A.
www.altoterra.hu
Tel: +36 76 327 818