fbpx

Júniusban ismét NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalván

Írta: Agrárágazat-2022/5. lapszám cikke - 2022 május 10.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva június 1-2-án, több mint 40 hektáros területen várja az agrárszakembereket, agrárdiákokat; az eseményre ezúttal is ingyenes a belépés.

A NAK és a MEGFOSZ idén is közösen rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvényét, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowMezőfalvát. Győrffy Balázs NAK-elnök és Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke együttműködési megállapodást írt alá a rendezvény kapcsán, amely 2022. június 1-2-án (szerda-csütörtök) várja majd az érdeklődőket.

Az idei rendezvény közös szervezéséről szóló megállapodás aláírásakor Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: „A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva széles körű tájékozódási pont a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett termesztéstechnológiai újdonságokkal, a fenntartható gazdálkodást segítő megoldások bemutatásával is készülünk, a korszerű öntözés, az erdőgazdálkodás is szerepet kap. A nagyszabású rendezvényen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában.”

„A rendezvényen a terepen, valódi szántóföldi körülmények közt, működés, „akció” közben ismerkedhetnek meg a gazdálkodók számos agrárgéppel. A kiállítás kiemelkedően széles gépkínálatot, választékot vonultat fel, a mezőgazdaság modern oldalát bemutatva, segítve a termelőket a számukra ideális, leghatékonyabb eszközök kiválasztásában” – emelte ki Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.

Az idei kiállításról szóló megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke írta alá

A NAK által életre hívott, első ízben 2017-ben megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva évről évre látogatók tízezreit vonzza, kiváló lehetőséget ad szakmai találkozókra és információátadásra, emellett az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben, többségük munkavégzés közben is.

Az idei évben a NAK Szántóföldi Napok fókuszában az innováció áll

A 42 hektáros területen izgalmas programokkal, széles körű gép- és inputanyag-bemutatóval készülnek a szervezők, a látogatók közelről nézhetik meg az ültetvényeken fejlődő korszerű növényfajtákat, új öntözési technikákat és gépbemutatókat, továbbá a gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen szakmai, pályázati, továbbképzési információkat gyűjthetnek a NAK szakértőitől. A rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a gyakorlatban a legújabb nemesítési és kutatási eredmények, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lesz lehetőség megtekinteni, és akár ki is próbálni.

Az innováció jegyében a szántóföldi kiállítási területen számos fejlesztés történt az elmúlt időszakban.

A rendezvényen fontosnak tartjuk a fiatalabb generáció részvételét, valamint az ország minden részéről várjuk a gazdálkodókat, az agráriumban, élelmiszeriparban dolgozó vállalkozásokat és azok alkalmazottjait, illetve a mezőgazdaság iránt érdeklődőket. A belépés a látogatók számára díjmentes, ahogy a parkolás is.

Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége