A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Nagy árharc vár idén a magyar vöröshagyma-termesztőkre
A magyar mezőgazdaságban a vöröshagyma-termesztés bővül, de az importtól való függőség és a magas költségek komoly kihívást jelentenek.
-
Ismét díjnyertesek a karintiás szójafajták
Stabilan nagy termésre képes, akár másodvetésben is jól alkalmazható korai-szuperkorai szójafajták a Karintiától – méltán vívják ki az agrárium és a gazdák elismerését.
-
Újabb konkurens a magyar baromfi piacának
Már készen állnak rá, hogy betörjenek az EU baromfi-piacára. Ez konkurencia a hazai mezőgazdaságnak is.
-
Mit csinál a borász februárban? – házasít
Az agrárium minden szegmensében minden hónapban megvan a gazda teendője – így van ez a borászatokban is.
-
32. Bábolnai Gazdanapok – az OMÉK társrendezvénye
A több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye, ünnepe.