A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
Kapcsolódó hírek
-
Megzavarják a méheket a glifozát alapú gyomirtók
Vita és veszély alapja a glifozát a mezőgazdaságban: egy újabb kutatás szerint nagyon is árt a méheknek.
-
Merre vagytok, fiatal agrárszakemberek?
A szektort alaposan ismerők egyre hangosabban kongatják a vészharangot, mert az árutermelő gazdaságok döntéshozói lassan kiöregszenek
-
Sok gazdát tenne tönkre a kiemelt EU-s stratégia
Továbbra is tiltakoznak a szakmai szervezetek az előirányzott értékek miatt.
-
Mezőgazdasági évértékelő Hévízen
A mezőgazdaság az elmúlt években folyamatosan jól teljesít, további fejlődést várunk a 2016-os évben is- mondta Czerván György államtitkár a növényvédelmi szakemberek számára Hévízen tartott konferenciáján.
-
EU-agrártámogatás – Magyarország még nem vette át a hivatalos határozatot a visszafizetési kötelezettségről
Magyarország még nem vette át – így az még nem jogerős – azt a hivatalos határozatot, amely szerint az Európai Bizottság mintegy 9,3 millió euró, azaz hozzávetőleg 2,7 milliárd forint uniós támogatás visszafizetésére kötelezi az országot.