A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Ma hulladék, holnap fontos trágya lehet
A bioszilárd anyagok, szerves hulladékok javítják a talajok tápanyag-ellátottságát, és kevésbé terhelik a környezetet, az ökoszisztémákat.
-
Országos gond a vaddisznók belterületi megjelenése
Ma már országszerte egyre nagyobb gondot jelent, hogy gyakran megjelennek vaddisznók a lakott területeken, mert ott könnyebben talál magának táplálékot.
-
A repülőgépes és helikopteres növényvédelem napjainkban
Mezőgazdasági repülést a légi jármű vezetője kizárólag megfelelő munkatérkép birtokában kezdhet meg.
-
Drónos növényvédelem: jobb a helyzet, de többen lebuktak
Milliós bírság, a drón növényvédelemtől való eltiltás a vége, ha szabálytalanul csinálják. A többség jogkövető.
-
Országjárással teremtenek kedvet
Magyarországon a nyolcvanas évek végén előbbre járt a szójatermelés egy akkori programnak köszönhetően, pedig alig 2 ezer forinttal támogatták a termesztőket.
