A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Magyar tej: jó adottságok, sovány remények az erős világpiacon
A magyar mezőgazdaság állatorvosi lova is lehetne a tejipar: jó adottságok, kis hatékonyság.
-
3,4 milliárd forint a borászoknak technológiai és gépészeti fejlesztésre
Új beruházásra 100-, a megvalósultra 50 millió támogatás.
-
Német mezőgazdaság: nagy a borúlátás
Csökkenő nyereség, romló piaci várakozások, likviditási problémák a németországi kamarák és gazdaszövetség szerint.
-
Hatvan milliárd forintos pályázat indul hétfőn
Állattartó telepekhez szükséges eszközök és élelmiszeripari gépek, technológiák beszerzésére lehet pályázni december 16. reggel 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2014. január 31-ig.
-
Pocok, hörcsög: most dől el, mekkora a rágcsálóinvázió
Most vizsgálja a hatóság, mennyire volt eredményes a védekezés, milyen rágcsálónyomásra kell készülni.