A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Egy sikeres szójanemesítési program fajtái
Már sikeres és még kezdő termelők is megtalálhatják a saját szójavetőmagjukat a Karintia kínálatában
-
Évtizedes bealvásunkra emlékeztet az ukrán ébredés
Úgy elkényelmesedett az utóbbi 30 évben a magyar mezőgazdaság, hogy most szinte minte minden szektorban nyakunkra hágnak új konkurensek.
-
Kalászosok: új trendek az integrációban
Ellenállóság, tápanyaghasznosítás, jövedelmezőség – igen, de a jó vetőmaghoz most új szempont is társul az együttműködésben!
-
A KERTBEN NEM MARADHAT EL A SZERVESTRÁGYÁZÁS!
A tapasztalt kertészek, gyümölcstermelők és szőlészek jól tudják, hogy a talaj tavaszi tápanyag-utánpótlása elengedhetetlen.
-
Rejtély, mitől omlanak össze a terményárak
Hintáztatja a mezőgazdaságot a terményárak áprilisi-júniusi tánca – most éppen zuhanórepülés borzolja a kedélyeket.