A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Eltűnt 80 ezer sertés a hazai vágóhidakról
Az utóbbi évek leggyengébb eredménye eddig az idei a sertésvágóhídi adatok alapján.
-
Országjárással teremtenek kedvet
Magyarországon a nyolcvanas évek végén előbbre járt a szójatermelés egy akkori programnak köszönhetően, pedig alig 2 ezer forinttal támogatták a termesztőket.
-
Vizes élőhelyek világnapja ünnepi rendezvény Szarvason
Mintegy 36 milliárd forint jut élőhelyek rekonstrukciójára a nemzeti park igazgatóságok révén a 2020-ig terjedő európai uniós pénzügyi időszakban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében
-
Indul a nagy pénzosztás: 12,5 millió a fiatal gazdáknak
Egyszerű adminisztráció, tág felhasználás – de érdemes figyelni a részletekre!
-
Nagy lendület, nagy félelmek: ilyen a hazai agrárium
Tavaly a hazai agrárteljesítmény növekedése bő 20 év után először meghaladta a világ élelmiszertermelésének növekedési ütemét.