fbpx

LEMKEN FlexPack — Szántáselmunkáló változtatható munkaszélességgel

Írta: - 2022 április 08. -Hirdetés

A gazdaság és a tábla távolsága gyakran megnő a gazdaság méretével. Az ekére ráépített szántáselmunkálók gyakorlatias és időtakarékos megoldást nyújtanak, mivel nincs szükség egy másik, a kiszállítást végző traktorra. A FlexPack függesztett ekéknél számos munkaszélességhez igazodhat.

Szántáselmunkálás szántáselmunkáló a talaj megfelelő porózussághoz

Szántásnál a talajt fellazítják, aprítják, és egyúttal megnövelik a pórusok térfogatát. Ennek eredményeként levegő és meleg jut a földbe, és megszakadnak a talajban lévő kapillárisok. A termények szoros sorrendje miatt általában nincsen elegendő idő a lassú visszatömörödésre és a talaj természetes érésére. Emellett a felszántott föld kiszáradását is meg kell akadályozni. Másrészt a magágy alsó részénél a kapilláris hatást lehetőleg gyorsan helyre kell állítani. Itt a LEMKEN szántáselmunkálói kiváló munkát végeznek. Közvetlenül az eke mögött, a legkedvezőbb pillanatban és optimális nedvesség mellett tömöríti vissza a talajt porhanyított mélységben, és a durva rögöket felaprítja. Elősegíti az érést, és megakadályozza a kiszáradást.

• A szántáselmunkáló váza párhuzamosan fut az ekéével. Ezzel elkerülhetőek a duplán megtömörített csíkok akkor, amikor az eke maximális fogásszélessége nincs kihasználva. Ezáltal a FlexPack biztosítja a talaj egyenletes visszatömörítését.

• A FlexPack az első barázda kiszántásakor is használható, valamint a szántáselmunkáló a forgón és a tábla oldalsó szélein is használható.

A tömörítőgyűrűk eltolt párokban történő elrendezése a 60 cm átmérővel és a V-profillal biztosítja, hogy a munka eltömődés nélkül elvégezhető legyen. Ez kiváló tömörítést biztosít, miközben megakadályozza a gyűrűk túl mélyre történő besüllyedését a talajba.

• A FlexPack-re átvitt terhelés hidraulikusan állítható, hogy a tömörítés foka optimális legyen az adott körülmények mellett.

A FlexPack 4-5-6 ekefejes függesztett ekékre, illetve a 10 és 12 ekefejes kivitelű félig-függesztett ekékhez rendelhető.

Lemken