fbpx

Mobilszervizműhelyt avatott az AXIÁL Kft. a bajai telephelyen

Írta: Sándor Ildikó - 2022 december 06.

„Régi álmunk vált valóra az új, nagyobb bajai mobilszervizműhellyel” – nyilatkozta 2022. december 5-én, a beruházás ünnepélyes átadóján Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Axial Baja szervizavato
Birtokba vették a szervizes kollégák az új műhelyt a bajai telephelyen

A mezőgazdaságnak nem több LE-re, hanem több IQ-ra van szüksége

Gépkereskedőként természetesen az új gépek értékesítése is fókuszban van a bajai központú vállalatnál, azonban – ahogy Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője is fogalmazott a megnyitón –  a gépekhez képzett gépészek, gépkezelők, alkatrészellátás és szakszerviz is szükséges. Épp ezért kollégáinak és partnereinek képzésére is nagy hangsúlyt fektet a vállalat. Ennek mentén a 2021 augusztusában átadott, kibővített Alkatrész Logisztikai Központ után újabb fejlesztési projekt valósult meg a cég bajai telephelyén. Ezúttal a régió mobilszervizesei számára épült új műhely. 2022 márciusában kezdődött az építkezés, mely július 12-én érte el legmagasabb pontját, és most, december 5-én került ünnepélyes keretek között átadásra. A most átadott szerviz épülete a korábban készült műhelyekhez képest szélesebb, amelyre a gépek növekvő mérete miatt van szükség. „Míg 2001-ben a CLAAS gépek forgalmazásának kezdetekor az átlagos vágóasztalszélesség 5 méter 50 cm volt, most már van olyan vágóasztal, mely 12 méter 30 cm.” – mondta Harsányi Zsolt. Az épületet Csáki-Felső Sándor ügyfélkapcsolati vezető csapata veszi birtokba, aki kérdésünkre elmondta, hogy: „23 fő fog a műhelyben nap mint nap dolgozni, a régió mobilszervizszerelői és a tevékenységükhöz kapcsolódó többi munkatárs. Nagy előrelépés ez a 2021-es Service Award versenyen „A legjobb szervizműhely” díjjal elismert csapat életében, hiszen a korábbihoz képest nagyobb területen tudjuk a gépeket javítani, illetve itt olyan korszerűbb eszköz is rendelkezésre áll, mint például a híddaru”.

Harsanyi Zsolt
Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető

Az új bajai szervizcsarnok számokban

  • 1.000 m2 oldalfal panel
  • 830 m2-es szervizterület
  • 1.060 m2 összterület a szociális résszel és kézianyagraktárral
  • 12 db ipari kapu a gépek be- és kiállásához
  • 900 m2 tetőpanel
  • 5,4 km villamosvezeték
  • 600 m3 beépített beton
  • 3500 m3 földmunka
  • 5000 m3 térburkolat
  • 500 t az előregyártott szerkezet súlya

A beruházással tovább nő a cég szervizműhely kapacitása, egyre több gépet tudnak szerelni, tehát több megrendelőt tudnak kiszolgálni. A vállalat szervizüzletágának létszáma jelenleg 376 fő, amiből 316 szervizszerelő, 22 szervizmérnök, 21 ügyfélkapcsolati vezető, 1 bemutatógép-kezelő, 2 tartozékraktáros, 14 adminisztrátor segít a partnerek kiszolgálásában.

A történet folytatódik…

A cég legutóbbi fejlesztését egy héttel ezelőtt Felsőzsolcán avatták, ahol a miskolci telephely költözésével egy korszerű, új telephely várja a partnereket. A beruházási sorozat pedig tovább folytatódik az AXIÁL-nál, 2023-ban Székesfehérváron, Szolnokon és Pécsen is telephelybővítést terveznek – tudtuk meg Baján.

A híddaru akár 5 tonnát képes emelni, 6 méter magasságig. Az ünnepélyes átadáson viszont exkluzív feladatot kapott