fbpx

Tesztüzem indul – interfész a gazdálkodási naplóhoz

Írta: Barna Ferenc - 2023 február 14.

Mint korábban ígérte, a Nébih interfészt biztosít az elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) eléréséhez, ami így lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a gazdálkodók üzemirányítási szoftvereiből. A programozók első körben a tesztrendszerhez kapcsolhatják az alkalmazásokat.

Hölgy pc előtt
Mezőgazdaságot támogató üzemirányítási programok kapcsolhatók az e-GN rendszeréhez (fotó: Pixabay)

Közvetlen adatbeküldés lehetőségét biztosítja a fejlesztés

A „csatlakozási kérelem” formanyomtatványa, valamint az interfész részletes dokumentációja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal API szolgáltatás oldalon érhető el.

A közvetlen adatbeküldés lehetőségét biztosító fejlesztés során a Nébih először a tesztrendszerhez ad hozzáférést. A teszteléshez szükséges API tokent, valamint a tesztfelhasználókhoz tartozó tokent a kitöltött „csatlakozási kérelem” nyomtatvány beküldése után kapják meg a felhasználók. Az éles rendszerhez szükséges hozzáférés megadására a sikeres tesztidőszakot követően kerülhet sor.

Így csökkenhetnek az adminisztráció terhek

Az e-GN esetében idáig nem volt lehetőség a közvetlen, interfészen keresztül történő adatbeküldésre.

A mostani fejlesztéssel e szolgáltatást tette elérhetővé a Nébih, mely remélhetőleg számottevő segítséget és adminisztrációs tehercsökkenést jelent a felhasználók számára.

Forrás: Nébih