fbpx

Kevés üzemóra, brutális árak, rekord a JD-traktor aukción?

Írta: Kohout Zoltán - 2024 március 15.

Észak-Amerikában a youngtimer korú, kevés üzemórás traktorok brutális árakon találnak új gazdára. Most olyan aukciót tartanak március 28-án, Iowában, amelyen ismét rekordot döntő kikiáltási áron kelhetnek el a kihirdetett példányok.

John Deere 4955
A típus Magyarországon is népszerű (fotó: https://tractorzoom.com/

Miután ezek a gépek roppant népszerűek, az árveréseken a használt, akár 33 éves gépeket is olyan kikiáltási áron hirdetik meg, amire ritkán van példa – írja laptársunk, a GÉPmax. Most ismét egy olyan aukciót hirdettek meg, amelyen 9 darab, 2-4 ezer üzemórás, 1989-1992 között gyártott, 4055-ös sorozatba tartozó John Deere traktor kerül kalapács alá. Az aukciót március 28-án rendezi Iowa államban a Paulsen Auctions LLC. A traktorok egy gazdaság felszámolása miatt kerülnek kalapács alá és egyelőre még nem közölték a kikiáltási áraikat. Azonban ismerve mennyiért szoktak új gazdára találni az ilyen kevés üzemórás, megbízható, közkedvelt szériák, biztos újabb rekordok születnek majd.

A használttraktor-vásárlás egyébként különösen akkor jó ötlet, amikor a gazdasági-pénzügyi viszonyok olyan kedvezőtlenek, mint az utóbbi két évben. A használttraktor-vásárlásnál egyébként érdemes körültekintően vásárolni – erről ebben a cikkben írtunk legutóbb.