fbpx

Doxmanddal a vadkár ellen

Írta: Agrárágazat-2023/03. lapszám cikke - 2023 február 27. -Hirdetés

A statisztikák alapján a 2021-es évben a vadkárok megtérítésének összege már meghaladta a 2,5 milliárd forintot mezőgazdasági és a 70 millió forintot erdészeti vonatkozásban. A számok alapján hatalmas mértékű a gazdák vesztesége, ezért indokolt lenne a károk megelőzése. De mi lehet a megoldás?

vadak

Mit tehetünk vadkár ellen? Hogyan tud segíteni a Doxmand?

A legjobb védekezés a megelőzés és a károk elkerülése. A Doxmand Hungary Kft. olyan megoldást nyújt, amellyel nem károsítják az állatokat, nem veszik el élőhelyüket, és hosszú távon biztosítja a harmonikus együttélést. Az ultrahangos technológia ma már a preventív termékek között az egyik leghatékonyabb, funkcióját és árát tekintve is. Készülékeinket a Doxmand Hungary Kft. honlapján megtekinthetik.

Terepszemle a vadkár megelőzésére

A Doxmand a jól ismert termékei mellett a gazdák segítése érdekében már 1 éve elindította a Terepszemlét. Erre azért van szükség, hogy minél jobban és hatékonyabban lehessen védekezni a vadkár ellen, így a gazdák körében nagy sikert aratott ez az újdonság.

Sok esetben a készülékek nem megfelelő kiválasztása és elhelyezése miatt tudnak a vadak a kihelyezés ellenére is kárt okozni.

Doxmand VR8
Doxmand VR8: nem tesz kárt, csak zavarja az állatot

Ennek elkerülésére a Doxmand szakemberei készséggel állnak rendelkezésre, hogy1. felmérjék a terepet,2. kalkulációt készítsenek,3. telepítsék a készülékeket.

A Terepszemle megvalósítása egy online űrlap kitöltésével kezdődik, ahol a megadott adatok alapján egy felmérési ajánlatot küldünk vissza. Ezután, egy időpont-egyeztetést követően már a Terepszemlére kerül sor.

Doxmand Dual
Doxmand Dual: Terepszemlére is sor kerülhet a telepítés előtt

Hogyan tud még segíteni a Doxmand?

A Doxmandnál nagyon fontos, hogy a gazdákat, földműveseket és gyümölcsöstulajdonosokat egyaránt segítsék a termények megvédésében. Míg a többi módszer kárt tud tenni az állatban, a Doxmand vadriasztó csak kellemetlen, zavaró érzetet okoz neki, ami miatt nem tartózkodik a területen sokáig. Az ultrahangos technológiát az orvostudományban már régóta használjak, ráadásul sokkal magasabb frekvencián, mint a vadriasztók esetében, így a káros hatásoktól nem kell tartani, továbbá vannak állatok, amelyek ennek segítségével kommunikálnak. A Doxmand kísérletei során azt a frekvenciatartományt alkalmazta a vadriasztók esetében, amely az emberi fül számára már nem hallható, ám az állatok, éles hallásuk révén már észlelik. Ez a hanghullám nem ijeszti meg a vadakat, ettől nem fognak hirtelen kiszaladni az útra. Ez azért is fontos, mert ha a menekülő állatok megijednek, akkor se lát, se hall módon rohannak, ami emberre és állatra is egyaránt veszélyes lehet.

Felkeltettük az érdeklődését?

Akkor keressen minket a honlapunkon, vagy hívjon telefonon, a +36 70 771 7232- es telefonszámon!

Doxmand