fbpx

Versenyben a jövőért! Vitafort partnertalálkozó Dabason

Írta: Kristóf Imre - 2024 június 17. -Hirdetés

A közelgő olimpia jegyében, a verseny fontosságát hangsúlyozva rendezte meg országos szakmai partnertalálkozóját Dabason a magyar takarmánypiac élenjáró vállalata a Vitafort Zrt.

Ötkarikás Vitafort

Az életünk a versenyről szól, és nem csak a sportban, hiszen szinte mindenhol arra törekszünk, hogy az előttünk lévő kihívásoknak a lehető legjobban megfeleljünk, hangzott el a Vitafort több mint 500 főt vonzó nagyrendezvényén. – Az olimpia versenyszelleméből próbálunk a termelőknek, a mezőgazdászoknak olyan gondolatokat átadni a mostani partnertalálkozónkon, ami a megélhetésért való küzdelemben segítheti őket – nyilatkozta stábunknak Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója.

Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója
Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója

 – A Covid idején az egészségünkért küzdöttünk, aztán versenyeztünk a gazdasági válság negatív hatásai miatt, tavaly pedig az inflációt próbáltuk meg legyőzni. Jelenleg a terményárak hektikus változása állítja megpróbáltatások elé a termelőket, különösen az alacsony tejfelvásárlási árak okoznak gondokat. Ezért olyan szakembereket hívtunk ide, a pódiumbeszélgetésekre, akik töltést adhatnak a kollégáknak, és nagy öröm számunkra, hogy Magyarország vezető szakemberi eljöttek ide hozzánk.

Hat helyszínen harminc előadás

Az olimpikonok élménybeszámolói után a cég udvarán felállított sátrakban előadásokat hallhattak a résztvevők a szarvasmarha-, a sertés-, a baromfiágazat helyzetéről, valamint a fejlesztések és a beruházások várható jövőképéről.  

Színezzük újra!

– Az idei szarvasmarha-műhelyünk előadásaihoz olyan témákat választottunk, amelyek régóta foglalkoztatják a partnereinket, de most egy kicsit más megvilágításba helyeztük őket. Ide tartozik például a tömegtakarmány minősége és az abrakfogyasztás összefüggése, illetve a karbamidok és a retardkarbamidok használatának jelentősége a tejelőtehenek takarmányozásában. Ez utóbbi egy kicsit megosztó téma a piacon, de ide tartozik szaporodásbiológiai menedzsmenttel segíthető hatékonyságnövelés kérdésköre is. Olyan új technológiai fejlesztésekről beszélünk, amikben a Vitafort Zrt. is aktívan részt vesz a partnereinkkel közösen – mondta Czakó Péter, a Vitafort Zrt. szarvasmarha-üzletág vezetője.

Czakó Péter szarvasmarhaüzletág-vezető, Vitafort Zrt
Czakó Péter szarvasmarhaüzletág-vezető, Vitafort Zrt.

Egészséges fejlődés

– Az idei sertésszekció-ülésünkön bejártuk a takarmányozás, a szaporodásbiológia, az állategészségügy, és a húsiparnak a vonulatát. Nagyon sok hasznos információt kaphattak a partnereink e témákban előadóinktól, és nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan részt vettek ezen a rendezvényünkön. Azért illettük az egészséges fejlődés címmel ezt a szekciót, mert fő célkitűzésünk, hogy termékeinkkel, illetve a cégünk szolgáltatásaival tudjuk és próbáljuk a partnereinket abban segíteni, hogy minél egészségesebb sertésállományuk álljon rendelkezésre – összegezte Holbok László, a Vitafort Zrt. értékesítési igazgatóhelyettese.

Holbok László értékesítési igazgatóhelyettes, Vitafort Zrt.
Holbok László értékesítési igazgatóhelyettes, Vitafort Zrt.

A tojás mindig nagy kaland

– A tojás egy alapvető élelmiszer és egy alapvető táplálék. Magyarországon komoly szerepe van a tojástermelésnek, ebből indultunk ki, és erre építettük fel a szekció témáit. Kimondottan szakmai kérdéseket boncolgattunk, így érintettük a baromfiágazat jelenét és várható jövőjét meghatározó trendek alakulását. Érdekes előadás volt többek között a barna kontra fehér tojástermelésről szóló értekezés is, amelyben sok tévhitet is megemlítettünk. Azt hiszem, a témaválasztás elég jól sikerült, mert végig tele volt a sátor érdeklődőkkel – összegezte Szegszárdy Imre, a Vitafort Zrt. értékesítési igazgatója.

Szegszárdy Imre értékesítési igazgató, Vitafort Zrt.
Szegszárdy Imre értékesítési igazgató, Vitafort Zrt.

Kinyílt a világ

A Vitafort Zrt. a fejlesztéseinek köszönhetően új piacokra is szállíthatja a termékeit, olyan helyekre, ahol eddig nem tudott megjelenni, így Csehország, Szlovákia, Románia jelentős vevőként szerepel már.

– Mérföldkő volt a cégünk életében, hogy tavaly szeptemberben átadhattuk Európa egyik legmodernebb takarmányüzemét. Ez adta az alapját annak, hogy már nemcsak a meglévő piacainkat tudjuk erősíteni, hanem eddig elérhetetlen piacokra is el tudtunk jutni. Így Dabas 800 km-es körzetében Észak-Olaszországtól kezdve Lengyelországig több mint másfél millió tonna késztáp-egyenértékben tudunk premixeket, koncentrátumokat szállítani, és ez egy óriási dolog nekünk. Egy új dimenzió kezdődött, kinyílt a világ számunkra – hangsúlyozta Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója.

Képek és videó: Kristóf Imre

2370, Dabas, Szabadság utca 3.
(+36 29) 360-155
[email protected]
http://vitafort.hu/