fbpx

A Pioneer vetőmagellátása biztosított a magyar gazdák számára

Írta: Szerkesztőség - 2024 március 23.

A Corteva Agriscience befejezte a 2023-as évben megtermelt vetőmag feldolgozását a szarvasi üzemben, így a vállalat a 2024-es szezonra is elegendő mennyiségű Pioneer vetőmagot biztosít a gazdák számára. A Magyarországon előállított közel 1 200 000 zsák kukorica több mint 50%-át Európa és Ázsia 38 országába is szállítják – írja a cég közleménye.

Corteva Szarvas vetőmagüzem
A Corteva szarvasi vetőmagüzem

Szarvas európai központi szerepben

A szarvasi üzem a Corteva legnagyobb európai vetőmag-feldolgozó üzeme és az európai vetőmag-előállítás egyik központja, amely 1996-ban kezdte meg működését. A Pioneer® márka gazdag örökségére építve a Corteva megerősíti pozícióját a vetőmagok szegmensének élvonalában világszerte, és a vállalat innovatív technológiája révén kiváló minőségű vetőmagokat állít elő a gazdálkodók számára.

A 2023-as termelési szezon rekordot jelentett

…a Corteva számára Magyarországon a legmagasabb minőségű hektáronkénti terméshozam tekintetében. Ez köszönhető a kedvező időjárási körülményeknek, a vállalat agronómusainak szakmai munkájának, valamint annak, hogy a termelők a megbízható és legjobb technológiát alkalmazzák. Tavaly a Corteva csapata már a betakarítással párhuzamosan elindította a vetőmag tisztítását, méretezését és zsákolását, aminek eredményeképpen 2023 végéig a vetőmag 80%-a került méretezésre, maximalizálva a kapacitás kihasználását a termelők időben történő kiszolgálása érdekében. A 46 különböző kukorica hibridből együttesen 1 200 000 zsákot állítottak elő. A Magyarországon előállított Pioneer® genetikájú prémium vetőmag közel 250 különböző kiszerelésben kerül biztosításra piaci igényektől és a vetőmag kezelésétől függően.

Gesztesi László, a Corteva Agriscience magyarországi termelési igazgatója elmondta: büszkék a Corteva 2023-as termelési és a 2024-es zsákolási eredményeire. „Minőség és mennyiség tekintetében is sikereket értünk el, ami stratégiánkban, a Pioneer® genetikájában rejlő magas terméspotenciálban, a szarvasi csapat és üzem egyedülálló, stabil és hatékony teljesítményében és munkatársaink elkötelezettségében rejlik. Bízunk abban, hogy az általunk előállított prémium minőségű, megbízható és nagy termőképességű Pioneer kukorica hibridek idén is hozzájárulnak a gazdák eredményes termeléséhez, amelyhez sok sikert kívánunk!”