fbpx

FarmLine villanypásztorrendszerek

Írta: - 2024 március 25. -Hirdetés

A Déli-Farm Kft. FarmLine villanypásztor-termékcsaládja több éves kísérletezés és termékfejlesztés eredményeként jött létre, speciális igényekhez igazítva.

Farmline villanypasztorszalag

FarmLine termékek abban térnek el versenytársaiktól, hogy a magyarországi felhasználási területekre lettek optimalizálva. Ez a villanypásztor-termékcsalád tartalmaz minden olyan alapvető eszközt, amely egy korszerű elektromos kerítésrendszer telepítésénél nélkülözhetetlen: készüléket, szigetelőt (vezetőt), vezetéket és szalagot.

FarmLine villanypásztor-készülékek

A piaci igényekre reagálva idén 2 új villanypásztor-készülékkel bővült a FarmLine termékcsalád. A 230 voltos Protect 40 készülék nagy igényű felhasználásra készült lovak, szarvasmarhák, juhok, kecskék és baromfi elkerítéséhez, illetve vadvédelemhez. A 230 és 12 voltos akkumulátor csatlakozási lehetőséggel is ellátott Thor X 15 szarvasmarha, ló és baromfi elkerítésére alkalmas maximum 10 km-es kerítések esetén.

Természetesen a továbbiakban is elérhetőek a termékcsalád korábban bevált villanypásztor-készülékei is, amelyek ezután is egyedi bevizsgálással készülnek németországi gyártónknál, az AKO-nál. 230 voltos Protect 5 villanypásztor-készülék elsősorban családi házaknál történő alkalmazásra, kertvédelemre, kisebb mechanikai kerítések megerősítésére ajánlott. Nagytestvére, a Protect 10 haszonállatok (szarvasmarha, ló baromfi, sertés) kordában tartásához, karámok kialakításához javasolt. Vadvédelmi célra Thor X 50 nevű, nagy teljesítményű, duo villanypásztor-készülék az ideális megoldás, hiszen mobil vagy helyhez kötött használatra, hosszabb kerítésekhez is tökéletes, és választhatóan napelemmel is üzemeltethető.

FarmLine kerítésrendszer-termékcsalád

FarmLine villanypásztor-vezetékek és szalagok

A villanypásztor-készülékek teljesítménye, valamint a kerítések hosszúsága alapján érdemes kiválasztani a rendszerhez legalkalmasabb villanypásztor-vezetéket és szalagot.

Kisebb területek lekerítéséhez, háztáji felhasználásra kiváló a 300 méteres Dragon 1 villanypásztor-vezeték, amellyel optimális körülmények között, megfelelő teljesítményű villanypásztor-készülékkel maximum 3 km-es kerítés alakítható ki.

A Dragon 5 vezeték az x-fonás miatt kiváló stabilitást ad, rendkívül tartós, és kék-sárga színének köszönhetően különböző fényviszonyok mellett is jól látható marad.

 A vastagabb szálú, narancssárga Cobra 8 villanypásztor-vezeték előnye, hogy szintén szembetűnő, jobban érzékelhető a haszonállatok számára. Közepes, maximum 6 km hosszú kerítések kialakításához, legelőszakaszok lekerítéséhez ideális választás.

A Dragon 3 villanypásztor-vezetékkel már közepes, akár 9 km hosszú kerítések is telepíthetők, míg hosszabb, 10 km feletti hosszúságú kerítések esetén, haszonállatok lekerítéséhez a Dragon 7 vezetéket, vadvédelmi célra pedig kék színe miatt a Dragon 6 villanypásztor-vezetéket ajánljuk. Ez utóbbi 400, valamint 1000 méteres változatban is elérhető.

Dragon6 villanypásztor

A vadvédelmi kerítések telepítése esetén kedvelt Optic 2 jelzőszalag fémszálat nem tartalmaz, azonban kék színe miatt jól érzékelhető a vadak számára, így optikai akadályt is képez, megelőzve az állatok esetleges sérülését, kerítésbe gabalyodását.

Amennyiben fémszálakat is tartalmazó, kék színű villanypásztorszalaggal szeretné megerősíteni vadvédelmi kerítését, az Unicorn 4 szalag a tökéletes választás. Ez a 20 mm széles szalag amellett, hogy könnyen észrevehető az őzek, szarvasok számára is, az Optic 2 szalaggal ellentétben az áramot is vezeti.

A FarmLine termékcsalád lovasok körében kedvelt villanypásztorszalagja, a fehér színű Unicorn 2 kisebb területek lekerítésére, mobil karámok létrehozásához alkalmas.

Ne feledje, annak érdekében, hogy villanypásztorrendszere maximális teljesítménnyel tudjon működni, az aljnövényzetet folyamatosan karban kell tartani! Amennyiben a fű, bokrok, esetleg faágak a villanypásztor- vezetékekhez, szalagokhoz érnek, a rendszer teljesítménye csökken.

FarmLine villanypásztor-kiegészítők

A szigetelők választják el az áramot vezető villanypásztorszalagokat és -vezetékeket a karóktól/cölöpöktől/oszlopoktól, valamint a földtől. A megfelelően megválasztott szigetelők előnye, hogy segítségükkel néhány mozdulattal újra feszessé tehetjük a lelógó villanypásztorszalagokat, -vezetékeket és -huzalokat.

A szabadalmazott FarmLine Fibula C facsavaros villanypásztor-szigetelő legfeljebb 40 mm széles villanypásztorszalagokkal és 6 mm átmérőjű villanypásztor-vezetékekkel használható. A speciális pattanózárnak köszönhetően könnyen és biztonságosan rögzíti a szalagot, illetve vezetéket.

A Torus F facsavaros szigetelő elsősorban villanypásztor-vezetékek rögzítéséhez ideális. Minőségét a galvanizált erősítés, valamint a horganyzott rögzítőcsavar biztosítja. 25 és 100 darabos kiszerelésben is elérhető.

A villanypásztorkapuk kialakítása esetén a Cervos D facsavaros villanypásztor kapuakasztó lehetővé teszi a kapufogók kétoldali beakasztását. A beakasztószem 360°-ban elforgatható, így használata rendkívül egyszerű és praktikus.

Villanypásztorok felhasználási területe

Az elmúlt években rendkívüli módon kiszélesedett a villanypásztorok felhasználási területe. Míg régebben szinte kizárólag legeltetésnél alkalmazták (a név is innen ered), addig ma már egészen elképesztő megoldásokat visznek véghez vele. Elektromos kerítésrendszereket napjainkban nemcsak az állattenyésztésben, erdő- és vadgazdálkodásban alkalmaznak. Egyre inkább előtérbe kerül a vagyonvédelmi funkció, emellett rohamosan növekszik a háztáji, kerti felhasználás is. A Déli-Farm egyre több megkeresést kap vadásztársaságoktól, erdőgazdaságoktól, ahol a későbbi vadkárrendezések ügyét szüntethették meg egy megfelelő vadvédelmi kerítés telepítésével. Egyre több növénytermesztő is segítséget kér elvetett kultúráinak védelmében. (A vadászati törvény már kimondja, hogy a vadkármegelőzést a vadászatra jogosultnak és a gazdáknak közösen kell elvégezni.)

A FarmLine villanypásztorrendszerek tökéletesen alkalmasak legelők lekerítésére, karámok létrehozására, gyümölcsösök védelmére, fóliasátrak körbekerítésére, vadaskertek bekerítésére, valamint a házikedvencek kordában tartására is.

A villanypásztorrendszerekkel kapcsolatos további tudnivalókról bővebben ITT olvashatnak.

Deli Farm