fbpx

GeoStimulus: biostimulátorral a jobb termésért!

Írta: - 2022 február 23. -Hirdetés

Az EU Klímavédelmi Programja (Green Deal), valamint a környezetvédelmi javaslatok nyomán kialakított KAP stratégia is számottevő hatást gyakorol a hazai növénytermesztésre. A műtrágya és a növényvédőszer-felhasználás kötelező csökkentése, a mezőgazdasági inputanyagok ugrásszerű áremelkedése, valamint a globális felmelegedés is jelentősen megnehezíti a termésstabilitás megőrzését és a sikeres gazdálkodást. Ebben nyújt segítséget a gazdáknak a GeoStimulus, a GeoSan Kft. legújabb fejlesztésű növénykondicionáló biostimulátor-készítménye.

A GeoStimulus technológiai szintű alkalmazása (min. 2-3 alkalommal egy tenyészidőszakban) minimalizálja a környezeti stresszfaktorok (pl. hirtelen hőingadozás, fagykár, jégverés, vagy növényvédőszeres kezelés) és biotikus stresszhatások (növénypatogének) által okozott kedvezőtlen következményeket. A biostimulátor további hatása a növényi anyagcsere fokozása, így segíti az állomány megerősítését és a kijuttatott műtrágyák maximális hasznosulását. A készítménnyel kezelt kultúrnövények hamarabb regenerálódnak, illetve kevésbé sínylik meg a tenyészidőszak kedvezőtlenebb szakaszait. A GeoStimulus alkalmazása hozzájárul a betakarítási és tárolási veszteségek csökkentéséhez, illetve magasabb beltartalmi értékű termést eredményez.

A GeoStimulus technológiai alkalmazásának várható hatásai.

táblázat

A GeoStimulus alapvető feladatát a benne található – molekuláris mennyiségben is hatékony – biostimulátor hatóanyagok végzik, amelyek a réti legyezőfű kivonatából származnak. A szalicilsav-származékok, a flavonoidok és polifenolok munkáját a tannin- és terpenoid vegyületek segítik, így ezek hatása komplexen, egymást erősítve érvényesül. A készítmény hatékonyságát a D-limomén (narancsolaj) növeli, mely adjuvánsként működik, így javítja a permetlé általi fedettséget.

A GeoStimulus rezisztencia kialakulásának veszélye nélkül valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen alkalmazható, mivel nem faj- és fajtaspecifikus. A biostimulátor alkalmazása akkor a legeredményesebb, ha rendszeresen technológiai szinten alkalmazzuk az időjárási és a környezeti stresszfaktorok figyelembevételével. Átgondolt használatával kiváló ellenálló-képességű kultúrát tudunk biztosítani!

Felhasználási javaslatok:

Munkaegészségügyi várakozási idő: O nap.

A készítmény foszfonátvegyületektől mentes!

A készítmény hatástartama (időjárástól függ): 7-14 nap.

A készítmény virágzásban nem alkalmazható!

A készítmény 25°C fölött perzselhet, ezért napnyugta után javasolt kijuttatni!

A készítményt lombtrágyaként, szántóföldi kultúrában 1-3 l/ha, szőlő- és gyümölcstermesztésben 2-4 l/ha dózisban alkalmazható, a tenyészidőszak alatt legalább 2-3 alkalommal kijuttatva! Az alkalmazott lémennyiséget a megfelelő borítottság eléréséhez kell igazítani!