fbpx

Készüljön a pályázatra, aki erdő-állománynevelésre költene!

Írta: Kohout Zoltán - 2024 június 24.

Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a fiatal erdők állománynevelésének támogatását szolgáló pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között. A konstrukció az idei esztendőben immár a harmadik versenyképes és fenntartható erdőgazdálkodást segítő új támogatási pályázat.

erdő
Fotó: Horizont Média/Kohout Zoltán

A felhívás a fiatal erdők gazdasági értékének növelését célozza olyan eszközökkel, amelyekkel az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat. Az állományok ápolásához, tisztításához kapcsolódó támogatott tevékenységek pozitív hatásai sokszor a jövőben várható fahasználatok során tapasztalhatók. Az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek támogatott megvalósítása az erdészeti hatóság által nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók által lehetséges.

A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként, a támogatási kérelmek benyújtására első alkalommal 2024. szeptember 4. napjától lesz lehetőség, hangsúlyozta az államtitkár. A felhívás és az ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, a kap.gov.hu-n találhatók. A felületet érdemes folyamatosan nyomon követni, hiszen minden, a pályázati felhívásokkal kapcsolatos információ és változás itt érhető el!

(Forrás: AM)