fbpx

AGROMILK gépekkel újult meg a Toldi-Tej Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 18.
Kustár Tamás, aki 2007 óta a Toldi-tej fő tulajdonosa, köszöntötte az egybegyűlteket. Az ő legnagyobb küzdelmük is nem más, mint a pénzügyi viadal, mégis pontosan tudják, hogy a folyamatos fejlesztések nélkül nem lehet jobb jövedelmezőséget remélni. Hogy jól döntöttek-e, mikor az Agromilk Kft. 2×12 állásos Germania típusú fejőberendezését választották, azt a legfőbb bírálók, vagyis a tehenek döntik majd el, oly módon, hogy mennyivel emelkedik az általuk leadott tej mennyisége.

Tejtermeléstől a feldolgozásig

– Az Agromilk Kft. immár 25 éve jártas az élelmiszeripar és mezőgazdaság kiszolgálásában?
– kezdte megnyitóját Boródi Gábor, a Kft. ügyvezető igazgatója. Alapvető tevékenységük a fejőberendezések gyártása, szerelése, szervizelése elsősorban Európában, de a világ számos helyén megfordulnak, ahol sikeres farmergazdaságok működnek. Ma már van igény a csúcstechnikára e területen is. Berendezéseiket korszerű számítástechnikai eszközökkel, menedzsment rendszerrel kínálják.
Saját szabadalmuk alapján energiatakarékos megoldásokat építenek, szerelnek, szállítanak kis- és nagyüzemi tejhűtő berendezésekhez. Az élelmiszeripari üzemek és laboratóriumok számára tejbeltartalom vizsgáló műszereket, húsfeldolgozó üzemek számára húsbeltartalom vizsgáló műszereket kínálnak, de palettájukon megtalálhatóak kitűnő boranalizálók is.
A műszerek beüzemelését, javítását és szervizelését természetesen az Agromilk Kft. végzi. Boródi Gábor végül hozzátette:
– mindezt 5 év garanciával szolgálják a partnerek felé?.

Világszínvonal Nagykőrösön

A Toldi-Tej Kft-nél egy 2×12 állásos Germania típusú rozsdamentes acél fejőberendezés került beépítésre Afimilk managment rendszerrel kiegészítve az Agromilk Kft. közreműködésével. 
Ez a rendszer a ma fellelhető legkorszerűbb eszközöket tartalmazza: Afimilk tejmérő és ivarzásmegfigyelő, Afilab minilaboratórium, amely minden fejésnél, minden tehén tejbeltartalmi adatait analizálja (zsír, fehérje, tejcukor, szomatikus sejtszám). Emellett állatmérleg és válogatókapu is van a fejőházban, mindezt kompletten egy számítógépes rendszer vezérli. Ráadásul egy energiatakarékos víz előhűtéses hűtőberendezést is felszereltek, mely a hűtési energia 50%-át megtakarítja.

Mit nyújt az állomány management?

Az AfiMilk komplett állomány management rendszere biztosítja az összes szükséges adatot az állomány egészéről és egyedeiről. Az AfiMilk rendszer szenzorai által begyűjtött adatok és az AfiFarm adatbázisának kombinációja emeli a farm managert a helyzet magaslatára.
Az adatok maximális részletességgel tárják fel az állomány működését a tejtermelés, egészség, termékenység vagy a selejtezés területein még mielőtt a döntési helyzet kialakulna. Az AfiMilk software analízisekkel és jelentésekkel támogatja a jól megalapozott döntéshozatalt.
A management modulok főbb tulajdonságai: napi tenyésztési jelentések és általános termékenységi analízis, egészség felügyelet, fejési hatékonyság jelentés, paraméterek alapján automatikusan generált állatorvosi ellenőrző lista, állatorvosi vizit jelentések, diagnózis, gyógyszerek, kezelés, ütemezés és újraellenőrzés, selejtezés tervezése, állomány méret és tejtermelés tervezése, automatizált folyamatok követése (például OVSYNC), fejlett szűrök állatok kiválasztásához általános és műveleti információk alapján.
Amennyiben egészséges felügyelettel szeretnék ellátni állományukat, úgy mindenképp érdemes az Agromilk Kft. véleményét kikérni, hiszen nem csak a mennyiség, hanem a minőség is fontos ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk a piacon.
A rendezvényen készült fotók a www.agraragazat.hu galériájában megtekinthetőek.