69 milliárd 142 pályázónak az állattartó telepek tárgyában

A Vidékfejlesztési Program állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázata keretében eddig 142 pályázó támogatási kérelmét bírálták el pozitívan. Ennek keretében összesen 69 milliárd forintot fordíthatnak a gazdák az ágazat versenyképességének növelésére.

 


A magyar agrárium a legmodernebb technológiával lehet versenyképes (Fotó: Facebook/Nagy István)

 

A hírt Nagy István agrárminiszter jelentette be

Kiemelte, hogy a magyar agrárium csakis a beruházásokon keresztül, a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehet hosszú távon is versenyképes.

A mezőgazdasági szakember példának hozta fel a füzesabonyi K64 Farm Mezőgazdasági Termelő Szolgáltató Kereskedelmi Kft. A cég 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A vállalkozás összesen 4 milliárd forintból alakít ki több mint 12 ezer sertés számára hizlaldát. Az állatok takarmányozását kombinált önetetőkkel oldják meg. A létesítményekben a meleget termál fűtés biztosítja majd.

 


További támogatások érkeznek a mezőgazdaságba, a gazdáknak figyelni kell a kiírásokat (Fotó: Facebook/Nagy István)

 

További támogatások jönnek, érdemes lesz figyelemmel kísérni a pályázati portálokat

A következő időszakban a kormány történelmi mértékű fejlesztési programmal erősíti a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeripart. 2021-ben már 950 milliárd forint felhasználásáról döntöttek, de további pályázatok is kiírásra kerülnek.

A kisebb állattartó telepek megújulására a pályázat 30 milliárd forintos keretösszeggel már áprilisban megjelenik.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc

agrár agrárminiszter állattartó telepek kiírás mezőgazdaság Nagy István pályázat támogatás
.
.