fbpx

Ayurveda: egy régi-új út az állatgyógyászatban

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 14.

Az Ayurveda tudománya a humán egészségmegőrzés és gyógyászat mellett az állategészségügy, állatgyógyászat területén is jelen van gyógyhatású készítményekkel és takarmányadalékokkal.

A meggyőző eredményeiről világszerte ismert és alkalmazott ősi indiai gyógyászat alapelveinek alkalmazása az állatgyógyászatban azt jelenti, hogy az állatorvosok részére olyan természetes gyógyhatású készítmények, takarmányadalékok széles választékát kínáljuk, melyek lehetővé teszik az állatállományban jelentkező egészségügyi problémák széles körének környezetbarát és gazdaságos megoldását.

Az Ayurveda szerint a betegségek legtöbbször kedvezőtlen környezeti hatásokból adódnak:

  • nem a fajnak megfelelő tartási körülmények,
  • helytelen bánásmód,
  • az állat természetes igényeinek elnyomása,
  • stressz, trauma.

Az ayurvedikus gyógyászat segíti az öngyógyulási folyamatok beindulását, és ehhez természetes gyógyhatású készítmények, takarmányadalékok gyógyító erejét használja. Az Ayurveda célja a természettel és az egyed igényeivel való összhang megteremtése és megőrzése.

Az ayurvedikus állatgyógyászati készítmények természetes alapanyagokból készülnek, mesterséges teljesítményfokozókat nem tartalmaznak, mentesek a mellékhatásoktól,csökkentik a gyógyszerhasználat szükségességét, nem terhelik maradványanyagokkal az állat szervezetet, nulla napos egészségügyi várakozási idővel alkalmazhatóak. Az ayurvedikus készítményekkel kezelt állatok kiváló minőségű hús- és tej-készítmények alapanyagául szolgálnak, így a magasabb termelékenység, jövedelmezőség mellett elősegítik a fogyasztóvédelmi előírások betartását is.

A készítmények előállításánál az évezredes hagyományok párosulnak a legújabb kutatási eredményekkel, a legfejlettebb technológiákkal, így a modern haszonállat-tartás nélkülözhetetlen elemét képezik az ayurvedikus szerek.

A készítmények előnyösen alkalmazhatóak mind nagyüzemben, mind háztáji, vagy biogazdálkodásban.

A jelenleg forgalomban lévő készítmények mind egy nagy múltra visszatekintő indiai állategészségügyi vállalat, az Ayurvet Ltd. termékei. A társaság egyre bővülő, innovatív termékválasztékkal rendelkezik a haszonállatok (baromfi, sertés, szarvasmarha, kecske, juh, ló, nyúl, hal) és a hobbiállatok (kutya, macska, posta-, röp- és díszgalambok, díszbaromfi) részére is. A termékválaszték a széles indiai palettáról a piaci igényeknek megfelelően hazánkban is folyamatosan bővül.

Hazánkban ezek a készítmények a MGSZH-ÁTI engedélyével kerülnek forgalomba, a Biokontroll Hungária Kht. és a Biokultúra Alapítvány tanúsítványai szerint pedig ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett termékeknek minősülnek.

Részletes információ a termékekről: www.garuda.hu

További elérhetőségek:

[email protected]

tel: 06-1/331-2316, 353-1591