Az Agrármarketing Centrum népszerűsíti a magyar élelmiszereket Kínában

A Magyar Kormány delegációja, valamint Orbán Viktor miniszterelnök részvételével nyitották meg Sanghajban a Kínai Nemzetközi Import Expo Magyar Országpavilonját 2018. november 6-án.

Az ötnapos eseményen hazánk díszvendégként vesz részt. A nemzeti pavilonban az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében egy látványkonyha, valamint egy 90 négyzetméteres Agrárpavilon várja a látogatókat.  A kínai közönség prémium borokat, minőségi ásványvizeket, kacsa- és libapehely termékeket és édességeket kóstolhat meg.

Az AMC szervezésében megvalósuló Agrárpavilont Nagy István agrárminiszter és az AMC vezetőinek jelenlétében nyitottak meg.  Az agrárstand kilenc kiállítója elsősorban prémium termékeket – borokat, ásványvizeket, kacsa- és libapehely termékeket, szörpöket, sajtokat és tejtermékeket, valamint édességeket – mutat be. Az Agrárpavilon AMC által támogatott kiállítói megjelenéseivel az eddig borokra, sertéshúsokra és feldolgozott sertéshús áruféleségekre koncentrálódott magyar élelmiszer- és agrárágazati exportválaszték bővítését szolgálja, valamint arra törekszik, hogy ráirányítsa a figyelmet az ázsiai térség módosabb társadalmi rétegeinek egyre növekvő célcsoportjaira. A pavilon arculata a magyar tradíciók tiszteletére, a fenntartható, természetességben rejlő értékekre és a modern, innovatív lehetőségeket kiaknázó magyar mezőgazdaságra fókuszál. A magyar kultúrtájra jellemző tornácos parasztházat imitáló megjelenést interaktív, digitális megoldások (pl. LED kivetítő, VR látcső, AR szemüveg, nézelődő kút) teszik egyedivé, innovatívvá.

A sanghaji expo komoly lendületet ad a kínai-magyar üzleti kapcsolatok fejlődéséhez. A több évtizedes tapasztalattal és tekintélyes szaktudással rendelkező AMC küldetésének tekinti, hogy minél szélesebb körben megismertesse, megszerettesse és népszerűsítse az egészséges, ízletes, nemzeti tradícióinkhoz hű, környezettudatos technológiával készített, kiváló minőségű magyar termékeket. Az ügyvezető hozzátette: Kína hatalmas piacot jelent a magyar agrár- és élelmiszeripar számára, hiszen Kína Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnere mondta Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója.

Az AMC a nemzeti stand egy részén látványkonyhát is üzemeltet a kiállítás ideje alatt. A főzések alkalmával az ázsiai kultúrvilágot és a helyi gasztronómiai jellegzetességeket jól ismerő Huszár Krisztián séf készíti el az ízletes, a kínai gasztronómia világához illeszkedő, kiváló minőségű magyar alapanyagokból, hungarikumokból készült kóstolókat.  A látványkonyha a magyar élelmiszereket, a magyar gasztronómiát és gasztroturizmusban rejlő lehetőségeket kívánja jobban megismertetni a kínai és az ázsiai térségből érkező látogatókkal.

Összeállította: Kalmár Nárcisz


Kapcsolódó hírek