fbpx

Az állattartás önkormányzati szabályozásának visszaállítását kéri az ombudsman

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 21.

Budapest, 2013. március 20., szerda (MTI) – Új szakaszába lépett a hegyközségi törvény végrehajtása, a jogszabály alapján megkezdődtek a hegyközségi közgyűlések – közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) szerdán az MTI-vel.

 

A közlemény szerint ennek a folyamatnak az eredményeként március 31-ig minden hegyközségnél új alapszabályt kell elfogadni, emellett meg kell választani az új törvény szerinti tisztségviselőket és küldötteket.

A hegyközségi szervezet előkészítő munkájának eredményeként a közgyűléseket az egész országban határidőre megtartják – jelzi a közlemény.

A HNT javasolja a hegyközségi tagoknak, hogy ismerjék meg az alapvetően megváltoztatott szabályokat, saját érdekükben minél nagyobb számban vegyenek részt a közgyűléseken és éljenek a jogaikkal.

A közgyűlések sikeres lebonyolítását a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a borvidéki tanácsokkal közösen kiadott alapszabály tervezettel, közgyűlési forgatókönyvvel és a szavazatszámlálást támogató programmal segíti a minél szakszerűbb, zökkenőmentes végrehajtást.

Az Országgyűlés előtt lévő hegyközségi törvénymódosítási javaslat, amelynek célja a törvény kiigazítása, a közgyűlések lebonyolításában már nem tud segítséget adni – vélik a HNT-nél -, de nagyon fontos a későbbi feladatok ellátása szempontjából.

 

MTI 2013. március 20.