fbpx

Az egészséges állatokért, a jobb termelésért

Írta: - 2017 augusztus 17.

A KG GROUP, az Alpha-Vet Kft. baltikumi –Litván– partnere a balti régió legnagyobb késztáp, koncentrátum, takarmánykiegészítő és premix gyártója. Európa és Ázsia számos országába exportálja kiváló minőségű termékeit, az ottani állattartók, állattenyésztők nagy megelégedésére.
Minden kifejlesztett termék hátterében komoly kutatói munka és laboratóriumi háttér áll. A magas minőségű termékek színvonalát az élelmiszerbiztonsági, irányítási rendszerért felelős HACCP, valamint az ISO 22000 rendszerek garantálják.

A sertés késztápokat, koncentrátumokat és komplett premixeket a legújabb tudományos eredményeknek megfelelően állították össze. Ezek közös jellemzője a magas esszenciális aminosavszint (lizin, methionin, treonin) annak érdekében, hogy a keveréktakarmányok nyersfehérje szintjét – elsősorban a szójabevitelt – csökkenteni lehessen, ezzel is segítve a jobb emésztést és felszívódást a gyomorban és a béltraktusban. Rendkívül magas E-vitamin- és szeléntartalommaln készülnek a takarmánykiegészítők, kihasználva ezek kedvező antioxidáns és stresszre gyakorolt hatását.

Magas a termékek A- és D-vitamin tartalma, mint ahogyan a B-vitaminok és a mikroelemek szintje is, az állatok fejlődési stádiumainak megfelelően.

A cink-oxid baktericid hatása régóta ismert, mennyisége a takarmánykiegészítőkben a magyar szabványnak megfelelő.

Rendkívül fontos a késztápokban, koncentrátumokban, premixekben található, emésztést javító enzimek szerepe. A legfontosabb a fitáz enzim, melynek szerepe a fitin kötésben lévő, egyébként az emésztőrendszer számára nehezen hozzáférhető foszfor felszabadításában van.

De ugyanilyen fontos a különböző keményítő- és cukortartalmú láncok feldarabolásában segédkező béta-glükanáz és béta-xilanáz enzim, melyek szintén nagy mennyiségben vannak jelen a premixekben.

A premixekben, késztápokban, koncentrátumokban rendkívül lényegesek még az antioxidáns csoportok, mint az E 324 Ethoxyqin, Capsquin és BHT. Ezek mind az emésztési folyamat során keletkezett szabad gyökök semlegesítésében játszanak szerepet, és fontos egészségvédő hatásuk van.

Mindezekből látszik, hogy az Alpha-Vet Kft. által forgalmazott takarmánykiegészítők, koncentrátumok, késztápok teljes mértékben kielégítik a mai kor követelményeit, megbízható, kiszámítható termelést biztosítanak az állattartóknak.