fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Állattenyésztés Kovács Herman

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 08.

Okleveles gazdasági agrármérnök diplomáját 2005-ben vette át Kovács Herman, majd a NAGISZ csoporthoz tartozó HAGE Zrt.-nél kezdte pályafutását, ahol hamarosan közgazdasági főosztályvezető, majd gazdasági igazgató lett. 2017-ben a cégcsoport anyavállalatához, a NAGISZ Zrt.-hez került, ahol általános igazgató helyettesként feladata a cégcsoport növénytermesztő, szarvasmarhatenyésztő és élelmiszeripari cégei működésének koordinálása volt.

A KOVINVEST csoporthoz saját családi vállalkozásaik tartoznak, melyek elsősorban szántóföldi növénytermesztéssel és húsmarha tenyésztéssel foglalkoznak. Napjainkban kiemelendő téma a generációváltás, ami náluk sikeresen lezajlott: édesapjától először a családi vállalkozások, majd 2019-ben a NAGISZ Zrt. operatív irányítását is átvette.

A NAK Nádudvar települési agrárgazdasági bizottságának elnöke, a Nádudvari Polgárőr Egyesület tagja és a KÖSELY Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőcsoport vezetője. A helyi képviselőtestület gazdaságstratégiai, városfejlesztési és pénzügyi bizottságának külsős tagja.

Segíti a helyi kultúrát és sportot támogató Nádudvar Város Művelődéséért és Sportjáért Alapítványt. Évek óta nyújt anyagi és szakmai segítséget a térségbeli kiállítások, konferenciák és társadalmi események szervezéséhez.

Családjával létrehozta, s fő támogatója a nádudvari „Segítsünk Egymáson” jótékonysági mozgalomnak, ami karácsonyra közel 700 helyi rászoruló családnak ad melegételt és élelmiszercsomagot.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT