A Nestlé bezárja romániai egyetlen üzemét

Írta: Csomor Zsolt - 2019 január 15.

A svájci Nestlé élelmiszeripari csoport bezárja egyetlen romániai üzemét Temesváron, s a termelést Magyarországra helyezi át.

csokoládé

A bezárás miatt 388 ember marad állás nélkül, jelentette be január 11-én a vállalat. Az elbocsátások feltételeiről már folynak a tárgyalások a dolgozókkal: az üzem várhatóan május végén szünteti be tevékenységét, olvasható az MTI hírei között. A román sajtó tudni véli, hogy a svájci csoport a romániai termelést Magyarországra helyezi át. A temesvári üzemben évente több mint 10 ezer tonna édességet és kávét gyártottak.

Leszek Wacirz, a Nestlé Románia vezérigazgatója egy gazdasági portálnak elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést, amit befolyásolt, hogy a román piacon nagyon erős a konkurencia, ugyanakkor a piac jelentős átalakuláson megy át, változnak a fogyasztói szokások.

A Nestlé 1995-ben lépett be a román piacra, 2000-ben vásárolta meg a temesvári üzemet, ahol a Joe nápolyi szeletet gyártotta. Összesen 900 alkalmazottjuk van. A Nestlé tavaly Németországban 500 dolgozóját bocsátotta el.