Az MF Agrária Kft. 2017-ben is az ország meghatározó durumintegrátora

Írta: - 2017 június 26.

Hazai és külföldi malmokkal, felvásárlókkal együttműködve olasz mintára zárt termelési integrációt működtetünk, melyben termelő partnereinkkel a tésztaipar igényeinek megfelelő, magas minőségű nyersanyagot állítunk elő.

Jól bevált modellünk a következő

Ön az általunk biztosított fajtákkal, javasolt technológia betartása mellett durumbúzát termel. A megtermelt terményt szerződésben rögzített minőségi paraméterek teljesülése esetén megvásároljuk. Lehetőséget biztosítunk előre történő fix-, illetve betakarítást követő piaci áron történő szerződéskötésre. Az integráció nyitott: külső termelőktől (akik nem tőlünk vásárolták a vetőmagot) is vásárolunk durum terményt!

A durumbúza kurrens, kül- és belföldön keresett termény. Piaca kiszámítható, az átvételi árak magasak. Fontos azonban tisztában lennünk néhány – az elmúlt években kialakult – piaci sajátosággal!

A malmok nem vásárolnak folyamatosan terményt! Ezért javasoljuk a tisztelt durumbúza-termelőknek, hogy lábon álló durumterményük egy részét (30-50%-ot) mindenképpen szerződjék le még a betakarítás előtt! Az előre történő szerződés előnye, hogy garantált a piac, a termény elhelyezése; biztosíthatjuk a betakarítás előtti magasabb árakat, a fennmaradó mennyiséggel pedig szabadon spekulálhatunk, kivárhatjuk az árak kedvező alakulását. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a megnövekedett termelési kedv miatt azon termelők, akik nem szerződnek le még a betakarítás előtt, rövidtávon nem vagy csak alacsonyabb árakon tudják értékesíteni terményüket. Ennek oka, hogy a régióban működő durummalmok előre leszerződik az őrlési igényük jelentős részét, így a betakarítást követően hosszú hónapokig nem vásárolnak szabad piacról durumbúzát, így a piac „leáll”! Tehát aki nem szerződik előre, az várhatóan hosszabb ideig tárolni kénytelen terményét!

Szerződéskötési szándék esetén keressék kollegáinkat! A felrakóhely és a mennyiség ismeretében árajánlatot készítünk Önnek, az ár elfogadását követően rövid határidővel elküldjük szerződésünket.

Társaságunk folyamatosan keres durumbúza terményt az ország egész területén! Amennyiben Ön rendelkezik tavalyi termésű durumbúzaterménnyel, keressen minket és kérje ajánlatunkat!

Termeltetési szaktanácsadóink:

Csánk L. Bertalan, Dunántúl és Pest megye, 30/955-0723

Gonda László, Alföld, 30/933-1735

Terménykereskedelmi iroda:

Nyemcsok Márta 20/223-2089

További info: www.mfagraria.hu