Termeltetési integrációnk számára önálló durumbúzavetőmag-portóliót állítottunk össze. A vetőmagot a legszigorúbb körülmények között saját magunk szaporítjuk és fémzároljuk, biztosítva ezzel a megfelelő kiindulási alapot a jó minőségű termés eléréséhez.
Fajtáink beltartalmi tulajdonságai (fehérje- és sikértartalom, sárga-index, hektoliter-súly) megfelelnek a belföldi és a külföldi feldolgozóipar legmagasabb minőségi elvárásainak. Termelőink részére az itthoni adottságoknak leginkább megfelelő fajtákat ajánljuk, melyek a következők.
LUPIDUR Kiváló télállóságú, magas termőképességű, a tésztaipar igényeinek megfelelő beltartalomra képes őszi durumbúza fajta Ausztriából.
Jellemzői:
- télállósága, állóképessége kiváló,
- kórtani tulajdonságai megbízhatóan stabilak,
- fehérjetartalma közepes-magas (13,5-14%),
- hektolitersúlya magas (83-85 kg/hl),
- esésszáma magas (260-280 sec),
- üvegessége magas (80%≤),
- potenciális termőképessége 7-8 t/ha.,
- grízkihozatala közepes-magas.
LEVANTE Extra tésztaipari minőségre képes, jó termőképességű durumbúza-fajta Olaszországból.
Jellemzői:
- alternatív típusú, őszi és tavaszi vetésre egyaránt alkalmas,
- mérsékelt télállósággal rendelkezik, vetését október 25-e után javasoljuk,
- fehérjetartalma magas (14-16 %),
- HL-súlya magas (81-84 kg/hl),
- üvegessége nagyon magas (90%≤),
- potenciális termőképessége őszi vetésben 6-7 t/ha.,
- kiváló minőségű tésztaipari alapanyag.
LUNADUR Kiváló télállóságú, magas termőképességű, kiváló beltartalomra képes őszi durumbúza-fajta Ausztriából.
Jellemzői:
- kórtani tulajdonságai megbízhatóan stabilak,
- fehérjetartalma magas (15%<),
- sikértartalma magas (30%<),
- HL-súlya nagyon magas (83-84 kg/hl),
- esésszáma magas (280-300 sec),
- üvegessége magas (80-90%≤),
- grízkihozatala magas,
- potenciális termőképessége 7-8 t/ha.
Durumbúza termelése esetén a megfelelő fajtának kiemelt jelentősége van. Válasszon Ön is a tésztaipar igényei szerint nemesített kiváló fajtáink közül!
Szaktanácsadó kollegáink segítik Önt a helyes fajtaválasztásban és a termesztéstechnológiával kapcsolatos kérdésekben.