fbpx

Fenn és lenn a kalászos termesztésében

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 06.

Lesz mire idén is odafigyelni a kalászosfajta – választásnál

Az idei év sem telt el a változékony időjárás okozta termesztési nehézségek nélkül. Az ország számos pontján elégtelen mértékű téli csapadékhelyzetet tovább tetézte a rendkívül aszályos tavaszunk.

 

A stabilitás mindenekelőtt

A Karintia Kft. 18 modern genetikájú, jellemzően PANNON RÉGIÓRA NEMESÍTETT fajtát kínál, melyek termésstabilitásukban kiemelkedő teljesítményt mutatnak. A többszörös NAK-termésversenygyőztes BALATON, a hasonló tudással rendelkező,” szálkás Balatonként is emlegetett” GAUDIO bőtermő őszi búza, továbbá a BAROK és a PEDRO bőtermő négyes fogatunk az idei évben is kiváló terméseredményével hívja fel magára a figyelmet. A 90.000 Ft/tonna egységárat is meghaladó aktuális durumbúza-felvásárlási árak az Olaszországban is jól ismert AURADUR és a SZAMBADUR durumbúzáink iránt tovább fogják gerjeszteni a keresletet.

 

Egy kis körültekintés, és máris több pénz marad a zsebünkben

A Karintia Kft. legújabb genetikáját képviselő CSIKO, ALESSIO, IS SPIRELLA és CHRISTOPH a legmagasabb malmi elvárásoknak is képes megfelelni. A MIDAS, ADESSO, TOPKAPI és MAURIZIO fajtáink évek óta bizonyítják tudásukat a prémium szegmensben.

 

 

A legjobb megelőzés a fajtaválasztás

A Karintia Kft. Pannon régióra nemesített fajtái többségében a biogazdaságok számára is elérhetőek. A kiemelkedő betegség-ellenálló képességgel bíró fajtáink használata lecsökkenti a jellemző kalászosbetegségek okozta kockázatot.

 

Egyedi magtrágya kezelés a nagyobb biztonságért

Cégünk a kalászos vetőmagokat a hazai piacon egyedüli módon speciális kezelésnek veti alá. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a magfelületére 6 számú mikroelemet viszünk fel (Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo). Ez a kezelés a csíranövényt a legkritikusabb kezdeti fázisban segíti, biztosítva ezzel az egyenletesebb és gyorsabb kelést. A magtrágyánkat a hagyományos csávázási eljárás során, a csávázószerrel egy menetben visszük fel a mag felületére.

 

Piacot teremtünk

A Karintia Kft. klasszikus integrátori tevékenységet folytat az ország teljes területén. Cégünk nem csupán értékesíti a vetőmagot és biztosítja a szükséges inputanyagokat, hanem szívesen ad Önnek is ajánlatot a termény visszavásárlására. Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal az ország egész területén!

 

 

Elérhetőségeinket megtalálja honlapunkon:

www.karintia.hu vagy keresse vetőmag üzletágunkat az alábbi telefonszámon: 0694/572-054.