fbpx

Fenntarthatóan maximálja a terméshozamot

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 július 25.

A Corteva Agriscience és Symborg, a mikrobiológiai technológiák szakértője többéves megállapodást jelentett be a baktérium-alapú nitrogénmegkötés területén való együttműködésről. A megállapodás szinte az összes európai kontinens országait és Izraelt is magában foglalja (kivéve az északi országokat és Hollandiát).

 

Mezőgazdaság, baktérium alapú termékA termék a növénnyel együttműködve biztosítja a nitrogén kinyerését (Fotó: Corteva)

 

Kizárólagos forgalmazási engedély

A megállapodás révén a Symborg kizárólagos forgalmazási engedélyt biztosít a Corteva számára a Methylobacterium symbioticum endofita baktérium alapú termékekre, amely a növénnyel együttműködve biztosítja a szükséges nitrogén kinyerését a levegőből.

A Corteva széles kereskedelmi hálózatával, piaci jelenlétével, valamint kiterjedt kutatási és fejlesztési kapacitásával biztosítja a termék megfelelő piacra jutását.

 

A Corteva két márkát támogat majd

A hatékony tápanyagfelhasználást optimalizáló Utrisha™ N és a BlueN™ termékeket. Ez a technológia a hatékony tápanyag felhasználás révén nyújt értéket természetes szántóföldi környezetben, miközben alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és segít fenntarthatóan maximalizálni a terméshozamot. A technológia az összes növénykultúrában elérhető lesz.

 

Mezőgazdaság, baktérium alapú termékA technológia az összes növénykultúrában elérhető lesz (Fotó: Corteva)

 

Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelem üzleti platformjának elnöke

„A Corteva Agriscience folyamatosan új és innovatív megoldásokat hoz a piacra azáltal, hogy természetes eredetű termékeket kínál, amelyek kiegészítik a hagyományos növényvédelmi megoldásokat, például az Optinyte™ nitrogénstabilizátort.” … „Örömmel dolgozunk a Symborggal azon fenntartható lehetőségek kibővítésén és maximalizálásán, amelyek segítenek a termelőknek megfelelni a változó környezeti feltételeknek, miközben termesztett növényeik egészségesek és termőképesek maradnak.”

 

Igor Teslenko, az európai Corteva Agriscience elnöke

„A Corteva Agriscience továbbra is új és innovatív megoldásokat nyújt azáltal, hogy természetes eredetű termékeket kínál a gazdálkodóknak, amelyek kiegészítik növényvényvédelmi megoldásainkat. Ez az együttműködés egy újabb előrelépést jelent a Corteva bővülő globális biológiai portfóliójában, amely a bevált, kiszámítható teljesítményű biostimulánsok, biokontroll és feromon termékek fejlesztésére irányul. A megállapodás erősíti elköteleződésünket, hogy növeljük a fenntartható hatékony nitrogén menedzsment technológia teljesítményét és elérhetőségét, miközben fokozzuk a termőképességet és a fenntarthatóságot, összhangban a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival.

 

Mezőgazdaság, baktérium alapú termékA jövedelmezőség és a fenntarthatóság kombinálása (Fotó: Corteva)

 

Jesús Juárez, a Symborg alapító partnere és vezérigazgatója

„A Symborg célja a mezőgazdaság átformálása. Innovatív biológiai megoldásainknak köszönhetően segítjük a termelőket az egyik fő kihívás kezelésében: a jövedelmezőség és a fenntarthatóság kombinálásában.” … „Együttműködésünk megerősítése az európai Corteva-val nagyszerű lehetőség a BlueN™ technológia átadásának fokozására és a fenntarthatóbb modell népszerűsítésére. Ez a fejlesztés fontos a mezőgazdasági, a társadalom egésze és a bolygó számára is.”

 

Forrás: Corteva Agriscience, Sajtóközlemény