fbpx

Bálázók a Kubotától

Írta: - 2018 március 23.

A Kubota által gyártott körbáálázókat két nagy csoportra oszthatjuk: fix és változó kamrás bálázókra.

Minden bálázónk kis átmérőjű, ezáltal nagy sebességű rendfelszedővel van ellátva a lehető legnagyobb teljesítmény miatt, a terményleszorító henger pedig alapfelszereltség minden típusnál. A terménytovábbításról a PowerFeed Rotor egység vagy a SuperCut 14 (25) szeletelő rendszer gondoskodik.

Az eltömődés mentes zavartalan munkáról egy új, szabadalmaztatott Paralelogramma Drop Floor rendszer gondoskodik, melyet a traktor vezetőfülkéjéből lehet irányítani. Ennek a rendszernek a sajátossága, hogy nem csak a fenéklemez hátsó részét nyitja le, hanem az elsőt is, így még gyorsabb és egyszerűbb az eltömődés elhárítása.

Bálázóink PowerBind hálókötöző rendszerrel vannak felszerelve, amely gyors és egyszerű hálóadagolást biztosít bármilyen termény esetén. A speciálisan kiszélesített háló adagoló csatorna lehetővé teszi extra széles háló alkalmazását is. Az eredmény egy tömör, alakhelyes és szorosan bekötött bála. A háló henger a talajon állva kényelmesen cserélhető, így az állásidőt minimálisra csökkenti és maximumra növeli a bálázásra szánt időt. A 3 tekercs háló befogadására alkalmas tároló a biztonságot jelenti a felhasználó számára és nem kell azon aggódnia, hogy kifogy a háló a hosszú munkanapokon.

 Az egyszerű kezelhetőségről a Focus3 vagy az IsoMatch Tellus Go, illetve IsoMatch Tellus monitor gondoskodik. Az utóbbi két monitor Isobus kompatibilis kezelő egység.

A kis gazdaságok költséghatékony bálázója lehet a Kubota BF2255R fix kamrás körbálázó RotoMax bálakamra rendszerrel, melynél a bálakamra első szegmensében hengerek vannak, a bálakamra ajtóban pedig rúdláncos rendszer. Jellemzői: 2 méter széles rendfelszedő, továbbító rotor, kezelőegység: Focus 3 monitor, automata lánckenés.

Közepes gazdaságoknak ajánljuk a Kubota BF3255 SC14 hengeres fix kamrás körbálázót. Intenzív használatra, nagy teljesítményre lett tervezve, kifejezetten szenázs bálázásra lett kifejlesztve. Az új bálakamra kialakítás a 17 bordázott hengerrel minden körülmények között biztosítja a tömör bálákat. Jellemzői: Isobus kompatibilis, 2,2 méter széles rendfelszedő, 5 sorban elhelyezett bedobóujj, 14 késes szeletelő egység, Paralelogramma Drop Floor, kezelőegység: IsoMatch Tellus Go monitor, automata lánckenés.

A nagy gazdaságok és bérvállalkozók hasznos társa a Kubota BV5160 SC14 változókamrás nagy hatékonyságú bálázó, mellyel gyorsan, költséghatékonyan és nyereségesen lehet bálázni. Több célú felhasználhatóság jellemzi, mivel a szenázstól a szalmáig szinte bármit fel tud bálázni. A bála átmérője 0,6m és 1,65m között változtatható a felhasználó igényei szerint. A 3D rendszernek köszönhetően a bála tömörségét három különböző zónában tudjuk állítani, ezáltal a bálaképzés teljesen az igényeknek megfelelően állítható. Jellemzői: Isobus kompatibilis, 2,2 méter széles rendfelszedő, 5 sorban elhelyezett bedobóujj, 14 késes szeletelő egység, Paralelogramma Drop Floor,

5db 3 rétegű heveder, kezelőegység: IsoMatch Tellus Go monitor, automata lánckenés.

Sok sikert kívánunk mindenkinek a tavaszi munkákhoz és eső mentes időjárást a bálázáshoz!

Két-KATA Kft.

http://www.ketkata.hu

[email protected]