fbpx

Bemutatkoznak a 21. század magyar mezőgazdaság újdonságai

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 24.

A magyar állattenyésztés ünnepe és a folyamatos innovációs képesség megjelenítője a XXVI. Alföldi Állattenyésztési Napok: a rendezvény idén az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) társrendezvényeként várja a szakmai kiállítókat és az érdeklődő közönséget.

kecske

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a 26 év óta megrendezett állattenyésztési napokat a magyar állattenyésztés legnagyobb szabású vidéki rendezvényeként említette a hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón. A több évtizedes sikeres esemény garanciát jelent, és méltóvá teszi arra, hogy az idei OMÉK társrendezvénye legyen, hangsúlyozta Feldman Zsolt. Az itteni megjelenéshez az agrártárca segítséget ad a tenyésztő szervezetek számára.

A társrendezvényi státusz lehetővé teszi, hogy a nagy tradíciójú országos vásár a tenyésztőknek és az állatoknak is komfortosabb helyszínt biztosítson. Az idei, 29. OMÉK fókuszában az élelmiszeripar, az innováció és a digitalizáció áll. A 26. alkalommal megrendezendő Alföldi Állattenyésztési Napok pedig a 21. századi magyar mezőgazdaság újdonságait mutatja meg.