fbpx

Bemutatkoztak az MX újdonságok!

Írta: - 2017 szeptember 29.

MX újdonságok!

„Merünk újítani: kapcsolatainkban, technológiáinkban, termékeinkben és szolgáltatásainkban egyaránt.” Minden MX brossúra ezzel a mondattal kezdődik, s ez a hozzáállás ebben az évben különösen jellemezte a francia gyártót, amely a frontrakodók mellett munkaeszközök, fronthidraulikák és tömbsúlyok gyártásával is foglalkozik. Az alapvetően rakodóspecialista gyár hetente átlagosan két traktortípushoz adaptálja eszközeit, így mára termékei már 42 traktormárka több mint 7500 típusára szerelhetők, a kis kompaktoktól az akár 300 lóerős monstrumokig.

Az utóbbi időszak jelentős fejlesztése volt többek között egy teljesen új homlokrakodó széria, az A100 kialakítása, valamint egy korábbi család átdolgozása és kínálatának bővítése.

A100: az újonc

Az új A100 széria három típusával az első MX generáció, mely funkcionális, egyszerű, megbízható és kategóriájában igen kedvező árú rakodócsalád. Alapvetően alkalmi és/vagy könnyű használatra tervezték ezeket az MX fejlesztőmérnökei, a megszokott, kimagasló MX minőséget garantálva. A mechanikus párhuzamvezetéssel ellátott modellek 3,5-4,0 méter magasra képesek emelni a maximum 1300-1700 kilogrammos terhet. Ezek a gépek széles körben alkalmazhatók univerzális traktorokhoz a 40-140 lóerős tartományban. A tervezés során figyelemmel voltak arra, hogy ezek az eszközök széles körben használhatók legyenek. Így a különböző felszereltségi szintnek köszönhetően kiválóan alkalmasak kis- és közepes gazdaságokba, önkormányzatoknál kommunális munkákhoz, vagy akár lovardákba, kisebb állattartó telepekre.

U400: az átgyúrt 300-as

A korábbi U300 család átdolgozása az U400. A mechanikus szintezős előd paramétereit alapvetően megtartották, de új típusok kerültek be a választékba, így a korábbi 9 helyett most már 14 modell közül választhatunk 40-220 lóerős traktorokhoz. A rakodócsalád standard tagjai az emelési magasság és az emelőkapacitás kiváló kombinációját alkotják, ami a hatékony mindennapi munkákhoz kell, például a szilázskezeléshez, etetéshez, tárolási vagy tisztítási munkákhoz. A kínálatban megjelentek az erősebb „+”-os modellek (U400+), melyek hasonló geometria mellett nagyobb emelési kapacitást nyújtanak a kivételesen nagy tömegek mozgatásához.

A korábbi modellekhez képest több fejlesztéssel is találkozhatunk az U400-asokon. Ilyen például az integrált, lehajtható támasztóláb a gém alatt, ami tovább rövidíti az egyébként is gyors le- és felszerelési időt. A hidraulika és az elektromos csöveket és kábeleket a rakodógém belsejébe vezették, minimálisra csökkentve azok sérülésének veszélyét. Emellett dupla védelmet kaptak a különféle szelepek is.

T400: új típusokkal erősítve

Az MX prémium szériája 7-ről 11 tagúra bővült, négy T400+ típussal a nagyobb emelőkapacitás érdekében, speciális igényekhez. Ezek a rakodók – kisebb testvéreiktől eltérően – már PCH jelöléssel hidraulikus párhuzamvezetést kaptak, ami az MX saját fejlesztése és szabadalma. A T400-as nem véletlenül képviseli a csúcsot a gyár választékában, hiszen ezeket a gépeket professzionális használatra tervezték, olyan helyekre, ahol nagymértékű és rendszeres rakodási feladatok adódnak. A nagyobb teljesítményt segítik a széles választékban rendelhető opciók is, mint például a különféle vezérlések, a gémrugózás, a kihelyezett hidraulikakörök vagy az automatikus munkaeszköz-szintezés, -ürítés, valamint le- és felcsatlakoztatás.

e-Pilot: joystick a joystickban

Egyelőre csak a T400 sorozathoz elérhető az új fejlesztésű elektromos rakodóvezérlés, mely egy időben teszi lehetővé a fő funkciók kombinált és progresszív működését. Ez a fejlett elektronikának köszönhető, a CAN BUS rendszernek, ami a vezérlőszelepekhez telepített léptető motorokat irányítja. Itt a kezelőt egy elektromos joystick segíti, amin 12 nyomógomb található a különböző funkciókhoz, valamint egy hüvelykujjal működtethető mini joystickot is beintegráltak. Ennek segítségével jelentősen gyorsíthatók a rakodási munkák.

Az MX kínálatában megtalálhatók a kompakt és ültetvényes traktorok rakodói is.

Részletekkel kapcsolatban keressék az AXIÁL Kft., az MX termékek importőrének területileg illetékes üzletkötő kollégáit!

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser
Képek: MX SAS

AXIÁL Kft.
6500 Baja, Szegedi út 147.
79/525-400
[email protected]