fbpx

Berepülnek a franciák a magyar baromfióriásba

Írta: Kohout Zoltán - 2018 június 01.

Francia baromfi-feldolgozó óriáscég vásárolja fel a Tranzit-csoport bő kétharmados többségét. A Szabó Miklós által alapított és a magyarországi víziszárnyas-tenyésztésben és -nevelésben piacvezető cég 70%-os tulajdonrésze a Forbes becslése szerint 35-40 milliárdért kelt el.

A vevő a francia LDC: Franciaország legjelentősebb baromfi-feldolgozója – írja a Reutersre hivatkozva a forbes.hu, amely szerint az LDC célja a tranzakcióval az, hogy kereskedelmi folyosót nyisson a németországi piacok felé. A franciák időzítését többek között az is indokolhatja, hogy a Tranzit tavaly vásárolta fel a Gastor márka mögötti Bátortrade eszközeit és ingatlanait – ezek révén olyan technológiára (zárt, intenzív tartásra) állhatott át, amely az utóbbi idők legnagyobb állategészségügyi fenyegetéseit jelentő járványokkal szemben nagyobb védettséget jelent.

A tavaly bejelentett fúzióval Európa legnagyobb kacsaintegrátora lett a Tranzit, így a mostani tranzakcióra – amelynek révén az LDC erős bázisra tesz szert a kacsa- és lúdpiacon is – még a hatóságoknak is engedélyt kell adniuk.

Kohout Zoltán (forrás: forbes.hu)