fbpx

CombiDisc függesztet kompakt tárcsás borona magágykészítés céljára

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 01.

A Cataya mechanikus ráépített vetőgéppel és a Centaya pneumatikus ráépített vetőgéppel történő kombinációhoz az Amazone most az új, 3 m munkaszélességű, függesztett CombiDisc kompakt tárcsás boronát kínálja. A 24, egyenként 410 mm átmérőjű, fogazott tárcsával ellátott CombiDisc ideális a 3 és 8 cm közötti munkamélységű magágyak előkészítésére. A kis tárcsaátmérő révén nagy tárcsafordulatszám érhető el, ami igen jó rögtörést garantál. A talaj kontúrjához illesztés és a kőbiztosítás a jól bevált, karbantartást nem igénylő gumituskókkal történik. Emellett a CombiDisc karbantartást nem igénylő csúszógyűrűs tömítésű tárcsacsapágyazással és élethosszig tartó kenéssel is el van látva. Az új 01-es generációjú forgóboronákhoz és a forgó lazítókhoz hasonlóan a CombiDisc is nagyon egyszerűen, gyorsan és szerszámok nélkül összekapcsolható a QuickLink gyorscsatoló rendszeren keresztül a mindenkori ráépített vetőgéppel. A QuickLink gyorscsatoló rendszernek köszönhetően a CombiDisc néhány kézmozdulattal le is választható a ráépített vetőgépről, úgyhogy a CombiDisc önmagában is használható magágykészítéshez.

Az alkalmazott ráépített vetőgép a 01-es új generációjú forgóboronán és a forgó lazítón egyaránt használható, úgyhogy egy és ugyanazon ráépített vetőgéppel egyidejűleg különböző vetéskombinációk valósíthatók meg.Alapkivitelben a CombiDisc boronát mechanikus mélységbeállítással szállítjuk. A munkamélység egyszerűen a távtartó elemek átfordításával változtatható meg központilag, a bal oldalon. Különösen kényelmesen felszerelhető a CombiDisc a hidraulikus mélységbeállítóval és a jól leolvasható skálával, amelynek segítségével fokozatmentesen beállítható a ráépített kompakt tárcsás borona a vezetőfülkéből. Az egyenletes munkaeredmény eléréséhez a nyomsávokban és a széleken a tárcsakarok ezeken a területeken 30 mm-rel elállíthatók. Emellett egy beállítható oldallemez gondoskodik a bakhátak nélküli csatlakozásról.

Tömörítő hengerként a PW 600 fogazott tömörítőhenger, a KW 580 gumigyűrűs henger, a mátrix-abroncsprofilú KWM 600 gumigyűrűs henger, valamint a TRW 500 és a TRW 600 trapézgyűrűs hengerek közül lehet választani. A nagy választéknak köszönhetően minden talajfajtához ki lehet választani a megfelelőt. A moduláris építőszekrényes rendszernek köszönhetően ugyanaz a henger a KE/KX/KG 3001 aktív talajművelés további gépeihez is használható. A tömörítésre érzékeny talajokhoz opcionális traktornyom-lazítók is kaphatók, amelyek a tárcsasor munkamélységétől függetlenül beállíthatók. A CombiDisc elsősorban könnyűtől a közepesig terjedő talajokon mutatja meg az erejét. A könnyű vontathatóságának köszönhetően akár 15 km/óra munkasebesség is elérhető, ami még ütősebbé teszi a vetőgép-kombinációt. 


Bild CombiDisc_KWM_d0_kw_P3200129
Az Amazone a ráépíthető CombiDisc kompakt tárcsás boronával most a ráépített vetőgépek számára is kínál egy készüléket a passzív talajműveléshez.


Ábra CombiDisc_KWM_d0_kw_P3200136-38
Az új CombiDisc 24, egyenként 410 mm átmérőjű fogazott tárcsával felszerelve. A kis tárcsák igen jó rögtörésről gondoskodnak, és így ideális magágyat készítenek.


CombiDisc_Centaya_d0_kw_P3200069
Ráépített vetőgéppel kombinálva a ráépített kompakt tárcsás borona könnyű vontathatóságot garantál, és igazán ütőképes.


Bild ADP01special_detail_d0_kw_IMG_7307
A QuickLink-kapcsolóegység segítségével a mindenkori talajművelő gép néhány percen belül leválasztható a ráépített vetőgépről.

További infó:

Kovács Tamás ügyvezető
Tel. 30 331 5631
Email: [email protected]

Amazonen-Werke Kft.
H-4032 Debrecen
Balmazújvárosi út 10.