fbpx

Mi a technikáért felelünk!

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 23.
Közel sem biztos, hogy minden talajtípuson a legnépszerűbbnek kikiáltott, legismertebb és legdrágább gépmárkák dolgoznak a legjobban, leggazdaságosabban. Sőt bizonyosra vesszük saját tapasztalatainkat alapul véve, hogy több olyan nagynevű gépmárka szerepel ma a hazai piacon, melyek az itteni viszonyok között, kiváló minőségük és elterjedtségük ellenére sem tudják azt az agrotechnikai igényszintet teljesíteni, melyre más Európai régiókban amúgy teljességgel képesek.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy nálunk az árukukorica részaránya sokkal nagyobb, mint bárhol máshol Európában kivéve Franciaországot, s ebből adódóan a nagy tömegű szármaradvány igazán hatékony bedolgozása, ill. bekeverése sokkal nagyobb feladat, mint ahogy ezt nagyon sokan ma is gondolják.
Előbbi igények maradéktalan teljesítése a célunk a  kedvezőbb árfekvésű, de ugyanolyan mérnöki alapossággal gyártott, jó anyagminőségű, esetleg kevésbé ismert márkák körében is, hiszen a gazdálkodás eredményességét a költség-hozam viszonyok  határozzák meg.
Tehát, a gépbeszerzés költsége, egyáltalán nem elhanyagolható tétel.
A Vektor Holding Kft. részéről éppen ezért, a talajművelést legjobban kiszolgáló, könnyen kezelhető, ugyanakkor ár-érték arányban nagyon kedvező tapasztalatokat mutató gépeket kínáljuk partnerkörünknek.
Mint gyakorlott gépforgalmazóknak, küldetésünk nem lehet más, mint a sikeres gazdálkodás elősegítése, és ezt a törekvésünket a legmesszebbmenőkig képviseljük.
A tavaszi vetésű növények közül, a legmagasabb vetésterületi mutatókkal rendelkezik országos viszonylatban a kukorica (1,2 millió ha), valamint a napraforgó (0,6 millió ha), emellett, tavaszi kalászosok, szója, pillangósok, burgonya, szántóföldi zöldség-, és alternatív növények stb. alkotják a vetésterületet.
Közös igényük a minőségi magágy, a talajnedvesség megőrzése, a csírázás minél hatékonyabb elősegítése.
Mindegyik haszonnövény számára legfontosabb tehát, a vegetáció biztonságos elindítása, amelyhez jó agrotechnika, és helyes gépválasztás kell.
De, nem feledkezhetünk meg a cégünk által ajánlott gépek funkcióinak bemutatása kapcsán az őszi vetésű növények nyárvégi talajmunkáiról, a közép-mély és mélylazításról, az őszi talajmunkákról és mulcs művelésről sem, hiszen az alábbi gépkínálat funkcionálisan azokra a munkákra éppúgy alkalmas lehet.

RAZOL program – alaptalajművelés

 


Az optimális talajkörnyezet elérését szolgáló alapművelés eszközeként, a RAZOL gépek, mint a „talajművelés szakértői” vonultak be a technikai köztudatba.

A gyártó a közép-mély lazítók és mélylazítók mellett, középnehéz és nehéz tárcsákkal is gondolt a termelőkre.

Természetesen előbbiek még az őszi primer talajművelési feladatok ellátásához kellenek elsősorban, de mindig az időjárási anomáliák döntik el egy-egy talajművelési beavatkozás esedékességét.

A megfelelő talajművelő eszköz megmozgatja az összetömörített talajt, ezáltal lehetővé téve a levegő- és víz áramlását, egyben lehetővé teszi a gyökér könnyed fejlődését és a vegetáció gyorsabb elindulását.

A RAZOL terméksorban helyet kaptak a nehéztárcsák és mulcserek, amelyek az őszi betakarítási munkák után segítik a tarló, ill. szármaradványok talajba dolgozását.

Valamint egy menetben szükség esetén a mélylazítást a nagymennyiségű szármaradvány bekeverésével, amely megvédi a talajt a tömörödéstől és az eróziótól.

A kompromisszummentes és költségtakarékos alaptalaj-művelés a minimum Till agrotechnikában megköveteli az erre megfelelő nagytraktorok alkalmazását, melyet a Vektor nagy választékban kínál munkaeszközeihez, garantálva ezzel az optimális traktor-munkaeszköz kihasználást mind energetikai, mind agrotechnikai értelemben.

A tavaszi magágy-készítő munkákhoz pedig a RAZOL grubberek és szántóföldi kultivátorok szolgálnak, amelyeknek helyes használata, a megfelelő vonóerő és menetsebesség megválasztása esetén, kiváló munkaminőséget adnak, és felveszik a versenyt bármelyik versenytárssal.

 

RAZOL AVR 5-késes parabolikus mélylazító
RAZOL AVR 5-késes parabolikus mélylazító
RAZOL MULCHER 4,2m Versatile traktorral
RAZOL MULCHER 4,2m Versatile traktorral
RAZOL ACB 3m-es vibrációs középmélylazító
RAZOL ACB 3m-es vibrációs középmélylazító
RAZOL ZENITH RXH nehéztárcsa 7,5m Versatile traktorral talaj
RAZOL ZENITH RXH nehéztárcsa 7,5m Versatile traktorral talaj

Hatékony, költségtakarékos agrotechnika a KÖCKERLING-től

 


1997-ben érkezett az első KÖCKERLING vetőgép Magyarországra, és tizenöt éves felhasználói tapasztalat igazolja, hogy a sorba érkező márka-azonos termékek sem okoztak csalódást.

Magas színvonalú agrotechnikát kínálva bebizonyították nagyfokú megbízhatóságukat.

A magyar termőhelyi viszonyok között is helyük van minden olyan gazdálkodónál, akik kompromisszumok nélkül szeretnék a talajművelést és vetést a legmagasabb minőségben végezni.

Mondhatjuk azt, hogy a Vektor Holding Kft. az elmúlt évtizedben a Minimum Till, ill. a konzerváló talajművelési technológiákra specializálódott.

Minden érdeklődést mutató gazdálkodónál igény alapján, a helyszínen elemezve az adott körülményeket – erőgéppark, talajviszonyok, egyéb környezeti tényezők stb. – figyelembe véve alakítjuk ki ajánlatunkat maximális törekvéssel, mind a technikai-, mind a technológia optimumra.
A rendelkezésre álló traktorparkot figyelembe véve ajánlunk megfelelő gépkombinációt, mind a művelő-elemekre mind a talajegyengető rendszerre és a henger típusára vonatkozóan.
Ugyanilyen fontos a munkaszélesség összehangolása is a vontató traktor vonóerő potenciáljának optimalizálása érdekében.
A Köckerling szántóföldi kultivátor, a mulcs magágy-készítő és a mulcsvetőgép mindegyike magas technikai színvonalat képvisel, amely a hazai viszonyok között bárhol alkalmazható.
Ehhez azonban nélkülözhetetlen, a gépek specifikus, „személyre szabott” finomhangolása.
Ez, a Vektor Holding Kft. részéről összeállított olyan gépkombinációt jelent, amely biztosítja adott környezetben a technológiai és az ökonómiai előnyöket, az elvárható legjobb agrotechnikát, az optimalizált munkasebességet és a minimális kerékcsúszást.
Ugyancsak optimalizálja az üzemanyag felhasználást, jelentős költség megtakarítást biztosít, és mindezt kedvező agrotechnikai kompromisszumokkal.
KÖCKERLING Allrounder profiline 6m
KÖCKERLING Allrounder profiline 6m
KÖCKERLING ULTIMA CS mulchvetőgép 6m
KÖCKERLING ULTIMA CS mulcsvetőgép 6m
KÖCKERLING Vector nehézkultivátor 4,6m
KÖCKERLING Vector nehézkultivátor 4,6m

Az EINBÖCK-től Profi művelő-eszközök, mechanikus gyomirtáshoz és felületkezeléshez

 


 

Az EINBÖCK talajművelő és növényápoló gépek közös jellemzője, hogy robusztusak, tartósak és megbízhatóak, de talán a magyar termelők körében kevésbé ismertek.

Nagyon jó ár-érték arányuk következtében elmondható, hogy azon igényes privát gazdálkodók körében terjedőben lévő márkáról van szó, akik a magas műszaki minőség mellet az agrotechnikában is legmagasabb szintet várják el .

Vonatkozik ez az egyre karakteresebben jelentkező felhasználói megállapítás, a különleges EINBÖCK sorközművelő kultivátorokra.

Minden kultúrában jól alkalmazhatók, vagy a hagyományos EINBÖCK magágy-készítőkre, amelyek precíz, sekély művelő képesség mellett, mélyebb – istállótrágya bedolgozásra alkalmas – művelő képességgel is rendelkeznek, vagy második menetben tarlóhántást is végezhetnek.

Az EINBÖCK mulcs magágykészítő gépre szintén jellemzőek a fentiek, továbbá első menetben a tarlóhántás könnyű talajon, és nem utolsó sorban az egyre népszerűbb zöldtrágya bedolgozási funkció is.

Nem kevésbé népszerűek – különösen a biotermesztők körében – a növényápolási munkáknál nélkülözhetetlen EINBÖCK gyomfésűk, amelyeknek külön gabonában, és kapásokban alkalmazható változata is rendelkezésre áll.

 

EINBÖCK CHOPSTAR sorközművelő kultivátor kameravezérléssel
EINBÖCK CHOPSTAR sorközművelő kultivátor kameravezérléssel
EINBÖCK AEROSTAR gyomfésű munkában
EINBÖCK AEROSTAR gyomfésű munkában
EINBÖCK CHOPSTAR sorközművelő kultivátor sorművelő csillagtárcsával
EINBÖCK CHOPSTAR sorközművelő kultivátor sorművelő csillagtárcsával

SOLA szemenkénti és gabona vetéstechnika

 


 

A gépgyártásban is legendás német precizitást és skandináv minőséget a SOLA gépcsalád terméksorából a vetőgépek is hordozzák.

A szemenkénti vetéstechnika jellemzője, hogy hagyományos feltételek között, magágyban, minden igényt kielégítő munkát végeznek.

Ezt biztonsággal állíthatjuk, hiszen a SOLA fix-vázas, teleszkópos, variant-vázas, Folding felcsukható és a mulcs- ill. direktvetőgépek konvencionális és mulcs vetéstechnikai választás esetén biztos megoldást kínálnak.

Utóbbit szármaradvánnyal fedett redukált művelésnél (mulcsban), vagy szármaradvánnyal fedett területen művelés nélkül direkt módon is képesek elvégezni.

A SOLA gépek jellemzője robusztus szerkezeti kialakítás, előnye az adaptálható vetőcsoroszlya típusok alkalmazása, a vető csoroszlyakocsik súlyából eredően a megfelelő talajnyomás állítása.
Figyelemre méltó a vetőcsoroszlyák geometriája, a vetésmélység garantálása, a nagy vetési sebesség elérése, amely a teljesítményben jelentkezik.
Kombinálható műveletekkel is rendelkezik, mint pl. a műtrágya, talajfertőtlenítő kijuttatása a vetéssel egy menetben.
A SOLA gabonavetés-technikát, hasonlóképpen ajánljuk, hiszen a gabonavetőgépek műszaki jellemzői azonosak a szemenkénti vetőgépekével.
A vetőgépek sokszínűsége itt is fellelhető, hiszen a pneumatikus hagyományos, a pneumatikus mulcs és direktvetőgépek is megtalálhatók a terméklistán.
De, a konzervatívabb és hagyománytisztelő termelő rétegnek van alkalma a kisebb bekerülési értéket képviselő mechanikus hagyományos vetőgépeket vagy a mechanikus mulcsvetőgépeket választani.
SOLA SM1909 vésőkéses mulchvetőgép 6m
SOLA SM1909 vésőkéses  mulcsvetőgép 6m
SOLA PROSEM-K 12-soros szemenkénti vetőgép
SOLA PROSEM-K 12-soros szemenkénti vetőgép
SOLA A6000SM vésőkéses vontatott mulchvetőgép 6m
SOLA A6000SM vésőkéses  vontatott mulcsvetőgép 6m
SOLA PROSEM-K No Till szemenkénti vetőgép 6-soros
SOLA PROSEM-K No Till szemenkénti vetőgép 6-soros