Baromfi: nagy a visszaesés Brazíliában

Majdnem 5 százalékkal csökkent a kivitel, emiatt több mint 11 százalékkal rosszabbul is kerestek a brazilok a baromfiágazatban, az idei év első hónapjaiban.

 

baromfi

 

Az előző év azonos időszakához képest a brazil baromfiexport mennyisége 4,7 százalékkal csökkent 2021 első 2 hónapjában. A tengerentúli értékesítés a 2020-as 673 ezer tonnáról 2021-ben 640,5 ezer tonnára esett vissza. A Brazil Állati Fehérje Szövetség adatai szerint az exportőrök 956 dolláros bevétele csaknem 12 százalékkal kevesebb, mint az előző évben ilyenkor realizált szűk 1,1 milliárdos forgalom. Ezek az adatok tartalmazzák a friss és a feldolgozott csirkehúst. Februárban ugyan a nemzetközi csirkekereskedelem szerény 0,1 százalékos növekedést mutatott, de az árbevétel így is majdnem 6 százalékkal kisebb, mint 2020-ban.

 

baromfi

 

A brazil baromfi ugyanakkor javította a pozícióit a Közel-Kelet és Európa hagyományos piacain. A Szaúd-Arábiába irányuló értékesítés majdnem 20 százalékkal nőtt, a Dél-Afrikába szállított export pedig több mint 36 százalékkal, de Líbiába is majd’ 9 százalékkal többet vittek.

 

Összeállította: Kohout Zoltán

agrár baromfi brazil export hús mezőgazdaság
..