fbpx

Case IH-újdonságok Bécsből

Írta: Szerkesztőség - 2019 október 16.

A 2019-es Agritechnica kiállítás közeledtével egyre több gépgyártó cég hívja fel magára a figyelmet.

Szeptember elején a nemzetközi agrárszaksajtó képviselői a Case IH fejlesztéseit tekinthették meg és próbálhatták ki a gyakorlatban is. Az ennek során szerzett információkból osztunk meg most Önökkel is néhányat.

Vestrum CVXDrive

A 2019-es SIMA kiállításon bemutatott, és középkategóriában az év traktorának választott Case IH Vestrum CVXDrive traktor egyesíti a nagyobb modellek prémium megoldásait a könnyű manőverezhetőséggel és kompakt méretekkel a 100-130 LE közötti kategóriában. Üzemanyag-hatékonyságát bizonyítja, hogy megfelel az EU legújabb, Stage V. károsanyag kibocsátási előírásainak. Az alapfelszereltségnek számító Active Hold Control fékezés nélkül is álló helyzetben tartja a traktort emelkedőn és lejtőn, akár vontatmánnyal is. A Case IH Multicontroller kartámasz szintén alapfelszereltség.

A Vestrum CVXDrive tesztelése

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak

A 2020-as Vestrum modellek majd további lehetőségeket is kínálnak, mint például a tetőablakot, mely maximalizálja a kilátást, és még világosabb, tágasabb érzetet teremt a fülkében, miközben megőrzik a kis tetőmagasságot, az alacsony épületekbe való könnyű bejutás érdekében. Az új funkciók közé tartozik még a 235°-ban tisztító ablaktörlő, a kormánykerék előtti hűtőrekesz, valamint az AFS AccuGuide™ automatikus kormányzási rendszer, mely a nagyobb Maxxum modellektől felfelé lehet ismerős.

Puma 185-240

A Case IH kiterjeszti a bevált Hi-eSCR2 kipufogógáz utókezelési technológiájának alkalmazását a Puma 185-240 traktorokra is, hogy azok megfeleljenek az EU Stage V. szabályozásának.

A Hi-eSCR2 technológiának köszönhetően a legújabb Puma 185240 modelleknél a motorolaj-csere intervalluma 750 üzemóra vagy 18 hónap, míg a sebességváltó-olaj cseréje csak 1500 óránként esedékes, ami nemcsak idő-, hanem költségmegtakarítást is jelent.

A Stage V Case IH Puma 185-240 modellek frissítései között szerepel egy új, konfigurálható „gyorsugrásos” menü az AFS Pro 700 monitorhoz.

A PowerDrive váltóval szerelt Puma Multicontroller modelleken a Power Management a 16. és az a fölötti sebességfokozatoknál segíti elő a maximális teljesítmény hatékonyabb elérését és fenntartását. Ennek különösen a nehéz terhek közúton való szállításánál van jelentősége.

A Puma 185-240 modellek mellett az Optum 250 CVXDrive, a 270 CVXDrive és a 300 CVXDrive traktorokon is elérhető lesz opcióként az a nagyteljesítményű kompresszor, mely lehetővé teszi a gumiabroncsokban a nyomás gyors növelését, mielőtt a traktor elhagyja a szántóföldet. Ennek célja, hogy a termőterületeken a talajtömörödés minimalizálódjon, míg közúton a tapadás maximális legyen.

Magnum AFS Connect

Megérkezett a Case IH zászlóshajójának, a Magnum traktornak a hetedik generációja, a Magnum AFS Connect. A legjelentősebb fejlesztések ennél a modellnél a kabinban és a traktor vezérlőrendszerében találhatók. Az új Magnum AFS Connect technológiai fejlesztése kétirányú kapcsolatot biztosít a fülkében lévő új AFS Pro 1200 kijelző és a mycaseih.com weboldalon elérhető Case IH AFS Connect portál között.

Az AFS Connect információs bázisa és alkalmazhatósága nemcsak a működési adatokra terjed ki, mint például a gépek helyére, a teljesítményükre vagy az üzemanyag-felhasználásukra, hanem például a földterület adataira is. A sofőr rögzítheti az adatokat, és valós időben, biztonságosan, menet közben továbbíthatja azokat az AFS Connect telematikai technológiával. Az új traktorok lehetővé teszik, hogy a tulajdonosok és a kezelők tetszés szerint állítsák be, kezeljék, ellenőrizzék és továbbítsák az adatokat. A gazdaságok vezetői szabadon megoszthatják a kiválasztott agronómiai adatokat egy harmadik féllel, például az agronómusukkal. Továbbíthatják a traktor üzemeltetési adatait a kereskedőjüknek, hogy az megállapíthassa a szervizelési és üzemeltetési problémákat, valamint még szerviz előtt beazonosíthassa a szükséges alkatrészek típusát és számát. A távoli megjelenítés ugyanolyan képernyőképet biztosít az adott számítógépen vagy akár okoseszközön, mint amilyet a kezelő a fülkében lát az AFS Pro 1200 kijelzőjén. A kétirányú vezeték nélküli adatátvitel lehetővé teszi, hogy egy változó mennyiségeket tartalmazó recepttérképet küldjenek a traktornak a vetőmag vagy műtrágya precíziós kijuttatásához.

Az új technológiához a fülke belső részét átalakították, új vezérlőkkel és kijelzőkkel szerelték fel. Az új Multicontroller kartámasznak négy konfigurálható gombja van az átdolgozott joystickon, és további négy a kartámaszán, valamint egy fordítható és nyomható kódoló az AFS 1200 monitor funkcióinak kiválasztására. Vannak továbbá az iparágban egyedülállóan távirányítással beállítható elektrohidraulikus szelepek, hogy a kezelők az igényeik szerint állíthassák be a traktoruk paramétereit. A traktor legfontosabb működési adatai, mint például az üzemanyagszint és a hűtőfolyadék hőmérséklete, gyorsan felmérhetők a fülke jobb oldali oszlopán lévő új, kompakt VIS2 kijelzőn.

A YouTube-ra feltöltött, rövid, könnyen követhető videók elmagyarázzák a rendszer használatát, mint például azt, hogy hogyan kell jelentéseket készíteni a gép állapotáról és az üzemanyag-felhasználásról.


Az új MAGNUM kabin

Az AFS Connect minden olyan Case IH traktorhoz és kombájnhoz elérhető lesz, amibe AFS technológia szerelhető, így a Vestrum, a Maxxum, a Puma, az Optum, a Magnum, a Steiger és a Quadtrac traktorokhoz, valamint az AxialFlow kombájnokhoz is.

Az egyéb kényelmi újítások közé tartozik például, hogy a traktor új, bézs színű belsőt kapott, 40°-ban jobbra és 5°-ban balra elfordítható üléssel és középső oszlop nélküli, jobb kilátást biztosító üvegajtóval. Egyedülállónak számít a programozható, automatikus távirányító.

Ha kívülről is szemügyre vesszük az új Magnumot, akkor láthatjuk, hogy az új hűtőrácsba opcionálisan LED-fényszórók kerülhetnek, amelyek a fülkére szerelt új, 360°os munkalámpákkal több mint 35 000 lumen teljesítményű fényerőt biztosítanak. Az AFS Pro 1200 kijelzőjén összesen négy, kívülre szerelt kamera képét lehet megtekinteni, amiből két kamera a luxusfülkés konfiguráció esetén alapfelszereltségnek számít. További opciók még a gumiabroncsnyomás-ellenőrző érzékelők és a hidraulikus félaktív fülkerugózási rendszer is.

Case IH-kombájn újdonságok

Az Axial-Flow kombájnok 140-es sorozatának helyét átveszi a 150es sorozat három új modellje, az 5150, a 6150 és a 7150. A modellek a Stage V motorokon kívül új stílust is kapnak, valamint lehetőség lesz szélesebb első gumiabroncsok használatára is. A 250-es sorozatnál a korábbinál nagyobb, 6000 kg emelőkapacitás lesz választható. A 150-es széria európai piacra történő bevezetése 2020 márciusától várható.

A fentiekkel és más Case IH-újdonsággal is találkozhatnak idén november 10-16. között Hannoverben, az Agritechnica kiállításon!

Sós Rita

 

Új importőre van a Case IH mezőgazdasági gépeknek

Bábolnán a cég képviselői nemzetközi sajtótájékoztatón jelentették be, hogy augusztus 1-től az Agri CS Magyarország Kft. forgalmazza a Case IH márka teljes termékkínálatát. A gépek forgalmazásáról, szervizeléséről Szollinger Jánost, az AGRI CS Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatóját kérdeztük.

Milyen terveik vannak ezzel az új kereskedelmi kapcsolattal?

– Bár forgalmazóként újak vagyunk, azért elég komoly tapasztalattal bír a csapatunk a Case IH forgalmazásában. Jelenleg a nagyigmándi központban, valamint a kocsordi, kaposvári és a simontornyai területi központokban várjuk az ügyfeleinket, de az év végéig további négy telephely nyitását tervezzük. A jövő év végére el szeretnénk érni a teljes országos lefedettséget.

Hogyan biztosítják a gépek szervizét?

– A jó szervizháttér biztosítása az egyik legfontosabb alappillére a forgalmazásnak. Az időjárás egyre szélsőségesebb, így rövidebb idő áll rendelkezésre a vetésre és az aratásra is. Ilyenkor az álló gép a legdrágább a gazdálkodónak, ezért mindenképp arra törekszünk, hogy szervizoldalon nagyon gyorsan meg tudjuk oldani a problémákat. Éppen ezért még ebben a negyedévben felvesszük minden Case IH tulajdonossal a kapcsolatot, hogy regisztrálni tudjuk a gépeiket, a folyamatos és zökkenőmentes alkatrészellátás és szervizszolgáltatás biztosítása érdekében.

Kristóf Imre

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak