fbpx

Csarnokot avatott a hazai Cimbria képviselet

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 09.
A nemrég még távolinak tűnő cél 2014-re megvalósult – hangsúlyozta Horváth Zoltán a cég ügyvezetője, aki a kezdetektől irányítja és szervezi a csapat munkáját. Sokan talán nem tudják, az idén 10 éves cég egy egyszemélyes vállalkozásból nőtte ki magát. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2004-ben a magánvállalkozásból korlátolt felelősségű társasággá alakultak. A hosszú és kemény munkának eredményeként 2008-ban megkapták a lehetőséget, felvehették a Cimbria Heid Hungária nevet. A gabonaipar arculatváltásának nyomon követésével mindig igyekeztek figyelembe venni az üzlettársak kéréseit. Idén a kibővült tevékenységi körüknek megfelelően a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. névre váltottak.
Az általuk képviselt dán központú CIMBRIA VÁLLALATCSOPORT a világ vezető gépgyártói közé tartozik gabona, illetve vetőmag feldolgozó és tároló technológiában. Az erős piaci jelenlét, a több évtizedes szakmai tapasztalat, az aktív kutató és fejlesztő munka eredménye. A dinamikusan fejlődő vállalatot 1947-ben alapították, jelenleg több mint 700 alkalmazottat foglalkoztat, és a világ 50 országában van kereskedelmi képviselete. Gyáraik 4 európai országban találhatóak: Dánia, Ausztria, Csehország és Olaszország.
Nagy lépés volt a cég életében, hogy az uniós támogatás segítségével új telephelyet létesíthettek a Győri Ipari Parkban. A régi telephely már szűkösnek bizonyult, ezért szükségessé vált egy nagyobb és korszerűbb, termelő üzemet is magában foglaló létesítmény kialakítása. A beruházásra 100.000.000 Ft-os uniós támogatást nyertek a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.
Franz Harold, az ausztriai Cimbria Heid GmbH ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy ezen az ünnepélyes napon ő is jelen lehet. Közös jelenük hosszú múltra tekint vissza, hiszen Horváth Zoltán pályafutását a kezdetektől fogva nyomon követték. A Cimbria vállalathoz tartozó ismeretanyag elsajátítása számára nem okozott gondot, hiszen gépészmérnökként, műszaki szaktudásának és kiváló problémamegoldó képességének köszönhetően folyamatosan sikereket ért el, így idővel megszerezte a Cimbria termékek kizárólagos magyarországi forgalmazási jogát.
Az utóbbi tíz év során viszonylag sok multinacionális cégnél láthattunk nagyberuházásokat, Magyarország politikailag és gazdaságilag is egy stabil ország, melyben sok külföldi vállalkozás hihetetlen lehetőségeket lát.
– A Cimbria vállalatcsoport és én is büszkék vagyunk, hogy egy ilyen kiváló kereskedői szervezet tagjai lehetünk, és reméljük, hogy további közös sikerek várnak ránk. Egy biztos, a sikeres együttműködés a hatékonyságunk záloga?- fejezte be gondolatait Franz Harold.
Az ünnepélyes szalagátvágást követően gépbemutatón vehettek részt a meghívottak, ahol a cég újdonságát, a SEA típusú színosztályozót is megtekinthették, mely verhetetlen a szklerócium eltávolításban. A mechanikai osztályozást kiegészítő, szín szerinti osztályozó gépek egyre keresettebbek. A Cimbria vállalatcsoport érdekkörébe került észak-olasz, SEA nevű cég az 1970-es évek óta gyárt optikai elven működő osztályozó gépet. A magokat a mechanikus szortírozó gépekkel osztályozhatjuk szélesség, hosszúság, fajsúly és alak szerint. Erre kiváló megoldást kínálnak a Cimbria és Heid gépek. 
Az új telephely építésével nagy lépést tett előre a CHH Műszaki KFT és ezzel véglegesen eloszlatta azt a tévhitet, miszerint a Győri Ipari Parkban, kivétel nélkül minden cég a „négykarikás” autógyártó beszállítója. Büszkén mondhatjuk, a mezőgazdasági gépgyártásban és kereskedelemben szintén helye van az innovációnak.
A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek a www.agraragazat.hu galériájában.