fbpx

Digestarom® DC – A takarmány-átalakító

Írta: Szerkesztőség - 2019 január 30.

A növényi alapú hozamfokozók következő generációja!

A BIOMIN széles körben elismert, mint a világ egyik vezető növényi alapú takarmányadalék-gyártója. Több mint 150 kutatóintézettel való szoros együttműködésben végzett, 30 éves kutatás-fejlesztésének köszönhetően – melynek során a Digestarom® termékcsaládba ágyazott tudást is felhasználta – jött létre a forradalmian új Digestarom® DC termék, amely a növényi adalékok következő generációjának számít.

Rézpótlás, csak lombon keresztül!

Manapság a különböző gyógynövényekből, fűszerekből és egyéb növényekből származó adalékokat (fitogének) előszeretettel alkalmazzák természetes hozamfokozóként. Ezek a takarmányfelvétel javítása mellett stimulálják az emésztési folyamatokat, valamint csökkentik a hasmenés előfordulását, köszönhetően az összetevők baktérium- és vírusellenes, antioxidáns, és nyugtató hatásának. Ezáltal a bélflóra összetételének javulását eredményezik, elmozdítva azt a jótékony flóra irányába.

A Digestarom® DC ízfokozókból és biológiailag aktív összetevőkből áll, melyek a Biomin® Duplex Capsule technológiába vannak ágyazva. A mikrokapszula magjában és a burokban lévő különböző növényi anyagok válogatott keveréke maximalizálja a növényekben rejlő egyedi pozitív hatásokat. A kapszula folyékony magja a bél mikroflórájának kialakításában játszik szerepet, a kapszula anyagába ágyazott összetevők az étvágyra és a belső elválasztásra hatnak, mialatt az egyéb gyógynövények és a kivonatok a bél védelméért felelősek. Az illat- és ízfokozó összetevők stimulálják az állatok nyál- és emésztőnedv-elválasztását, valamint fokozzák az enzimkiválasztást a szájtól kezdve az emésztőrendszer teljes hosszában, ami a tápanyagok jobb lebontásához vezet.

A Digestarom® erősíti az Nrf2 átíródási faktor kifejeződését is, amely felelős a szervezetben a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért. Ez az emésztőrendszer kiegyensúlyozottságához vezet, mely sokkal jobb tápanyagemésztést eredményez, és javul az állatok egészségi állapota is. A termék specifikus formulájáról az is bizonyított, hogy segít a különböző terheléssel járó termelési időszakok alatt azáltal, hogy megerősíti a bélhámsejtek közötti fehérje-öszszeköttetéseket (tight junctions).

Az innovatív Biomin® Duplex Capsule részecskék könnyen felvehetőek, mivel egyöntetűen apró méretük miatt homogénen elkeverhetők a takarmányban. Gyakorlatilag minden egyes pelletben megtalálható legalább egy Biomin® Duplex Capsule részecske. A kapszula által a Digestarom® DC aktiv összetevői folyamatosan szabadulnak fel az emésztőrendszerben, így célzottan tudjuk bejuttatni azokat a növényi eredetű összetevőket, melyek a haszonállatoknál a maximális hozadékot biztosítják.

Az esszenciális olajok illékonysága a hőmérséklet emelkedésével növekszik. Mivel a takarmányokat leggyakrabban hőkezelik, ez csökkenti hatékonyságukat. A BIOMIN egyedülálló kapszulázási technológiája azonban megvédi az eszenciális olajokat a takarmánygyártásnál fellépő hőterheléssel szemben.

„A Digestarom® DC egyedülálló kapszulázási technológiáját úgy alkottuk meg, hogy a specifikus növényi összetevőket célzottan szabadíthassuk fel az emésztési folyamat során annak érdekében, hogy biztosítsuk a kívánt hatásokat. A Digestarom® DC új hármashatás-formulája többek között javítja a takarmány ízletességét, fokozza az emészthetőséget, csökkenti az emésztőrendszer terhelését, javítja az állati eredetű termékek minőségét és biztosítja az állatok jobb közérzetét” – állítja Dr. Antonia Tacconi, a BIOMIN növényi alapú kiegészítőinek globális termékmenedzsere.

A Digestarom® DC-t úgy alkottuk meg, hogy fokozza az emésztést, javítsa a takarmány hasznosulását és a növekedést, ezáltal jobb teljesítményt biztosítson, következésképpen javítsa a termelés jövedelmezőségét!

További információkért látogasson el a www.thefeedconverter.com honlapra, vagy lépjen kapcsolatba a BIOMIN munkatársaival!

BIOMIN Magyarország Kft. / +36 23 703 016 / [email protected] / www.biomin.net