fbpx

Mezőgazdaság és digitalizáció – NAK konferencia

Írta: Barna Ferenc - 2021 november 04.

Agrárdigitalizációval foglalkozó konferenciát rendez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) november 24-én. Az AGTECH SUMMIT elnevezésű eseményre már lehet regisztrálni.

 

Mezőgazdaságban alkalmazható drón
Mezőgazdaságban alkalmazható drón
(Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

 

Fő témakörök:

Az eseménynek külön weblapja van, a részletes program azon megtekinthető az érdeklődők számára, illetve azon lehet regisztrálni is.

Helyszín: Budapest Music Center (BMC) – 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

 

Agtech Summit előadói

Nemzetközi szinten elismert szakemberek, fejlesztők, döntéshozók, valamint a legfontosabb magyar agrártechnológiai vállalkozások és a legjelentősebb piaci szereplők képviselői tartják az előadásokat. Az érdeklődők gyakorlatban is megismerkedhetnek az agrár startupok megoldásaival.

A rendezvény témái, melyek kapcsán nagyobb érdeklődésre számítanak: új piaci lehetőségek bemutatása; a kockázati tőkebefektetők és az agrárium kapcsolata; az űrtechnológián alapuló adatgyűjtés hasznosítása; a robbanásszerű digitalizációs változások bemutatása.

A konferencia végén bemutatkoznak a kezdő agrárvállalkozásokat támogató NAK TechLab harmadik inkubációs programjának fejlesztései is.

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

A digitalizációs megoldások bevezetése az agráriumban kiemelten fontos, hiszen ezen technológiák alkalmazása a termelők jövedelmének növekedését jelentheti, valamint használatuk a fenntarthatósági törekvéseket is támogatja. Az AGTECH SUMMIT eseményen szélesebb közönség is megismerheti azokat a piacképes fejlesztéseket, melyekkel a szektor digitalizációs szintje előremozdítható.”

A nap zárásaként kiderül, hogy a NAK TechLab harmadik inkubációs programja során a startup csapatok milyen közös fejlesztéseket indítottak a legmeghatározóbb agrár nagyvállalatokkal; az Axiál Kft., a KITE Zrt., a Corteva Agriscience és a Bonafarm Csoporttal született nagyvállalati-startup együttműködéseket az esti programrészben mutatják be.

 

Forrás: NAK